Συνταγή: Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή Σοκολατόπιτα

Αυτή την συνταγή σοκολατόπιτας την έχουμε δοκιμάσει και σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα! Είναι εύκολη αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή. Θα αρέσει σε όλους όσοι αγαπάνε την σοκολάτα!

Υλικά:

Για φορμα διαμέτρου 24 cm:

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

5 αυγά 

200 γρ. ζάχαρη

30 γρ. κακάο 

135 γρ. ηλιέλαιο

100 μλ. νερό 

0,5 κ.γ. σόδα

4 γρ. μπέικιν πάουντερ

0,5 κ.γ. αλάτι

Για το σιρόπι:

2 ποτήρια ζάχαρη

2 ποτήρια νερό

Για το γλάσο:

1 κουβερτούρα 

85 γρ βούτυρο 

5 κουταλιές σούπας γάλα 

1 κρόκος αυγού

Extra:

10 γρ. λιωμένη λευκή σοκολάτα

Συνταγή: Σοκολατόπιτα ζαχαροπλαστείου

Εκτέλεση:

Βάζουμε το κακάο τα 200 γρ. ζάχαρη το νερό και το ηλιέλαιο σε ένα κατσαρολάκι και σε σιγανή φωτιά το ανακατεύουμε για να πάρει βράση. Κοσκινίζουμε το αλεύρι την σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ρίχνουμε στο μίξερ τα αυγά και τα 50 γρ. ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να φουσκώσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα κακάο που έχουμε φτιάξει νωρίτερα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κατεβάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά τα στερεά υλικά που έχουμε κοσκινίσει νωρίτερα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.

Τοποθετούμε σε μια φόρμα αντικολλητικό χαρτί 24 cm και ρίχνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 175° C για περίπου 35-40 λεπτά.

Είναι έτοιμη όταν βυθίσουμε ένα μαχαίρι ή ένα καλαμάκι στην σοκολατόπιτα και βγει χωρίς υγρασία. Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά ανάποδα σε σχάρα και ξεφορμάρουμε στη σχάρα για να κρυώσει καλά. 

Συνταγή: Σοκολατόπιτα ζαχαροπλαστείου

Για το σιρόπι:

Ρίχνουμε το νερό και την ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Όταν ξεκινήσει ο βρασμός σταματάμε το ανακάτεμα. Βράζουμε για 5 λεπτά.

Σιροπιάζουμε την κρύα σοκολατόπιτα με ζεστό σιρόπι. 

Για το γλάσο:

Τοποθετούμε σε ένα σκεύος την κουβερτούρα και το γάλα και το λιώνουμε ανακατεύοντας.  Ρίχνουμε το βούτυρο αφού έχουμε αποσύρει από την φωτιά και στη συνέχεια τον κρόκο αυγού που τον έχουμε χτυπήσει και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

Στη συνέχεια περιχύνουμε το γλάσο στην σοκολατόπιτα και στρώνουμε ομοιόμορφα με μια μαρίζ. Στο τέλος στολίζουμε με την λιωμένη λευκή σοκολάτα. 

Πριν την κόψουμε την τοποθετούμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο.

Πηγή: Delicious Recipes

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΓΛΥΚΟ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ