Το σουφλέ σοκολάτας είναι το αγαπημένο γλυκών όσων λατρεύουν τη σοκολάτα και το οποίο μπορείς ν’ απολαύσεις μετά το φαγητό του ή πίνοντας τον καφέ σου.
Η συνταγή για σουφλέ σοκολάτας από τον Στέλιο Παρλιάρο, είναι πανεύκολη, αφού θα χρειαστείτε ελάχιστα υλικά, ενώ θα είναι έτοιμο μέσα σε 12 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ
κουβερτούρα
κρέμα γάλακτος
αυγά
ζάχαρη άχνη
ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την αποσύρουμε λίγο πριν βράσει και τη ρίχνουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε ώστε να τη λιώσει.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους μαζί με την άχνη και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα. Τέλος, χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το ασπράδι με την κρυσταλλική ζάχαρη έως ότου γίνει μια απαλή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε και αυτή στο μείγμα μας ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη 4-5 μικρές φόρμες του σουφλέ, τις μισογεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 12 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως, γιατί τα σουφλέ χάνουν τον όγκο τους γρήγορα. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.