Συνταγή: Εύκολο και νόστιμο σοκολατένιο γλυκό
Είναι ένα κλασικό γαλλικό επιδόρπιο με πλούσια σοκολάτα και αφράτη υφή. Αν ψάχνετε συνταγή ο Δημήτρης Μιχαηλίδης έχει την καλύτερη
Υλικά:
100 γρ. ακατέργαστη καστανή ζάχαρη
40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
20 γρ. κακάο
50 γρ. λιωμένο βούτυρο
1 μεγάλο αυγό
σαντιγί
2 φράουλες
σιρόπι σοκολάτας
Εκτέλεση:
Χτυπάμε την ζάχαρη στο μούλτι μέχρι να γίνει σκόνη. Ρίχνουμε τη σκόνη (ζάχαρη) σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε μέσα το αλεύρι, το κακάο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις γίνει μια σφιχτή ζύμη, σπάμε μέσα και το αυγό.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μείγμα σε δύο λαδωμένες φόρμες για σουφλέ. Ψήνουμε στα 800W στα μικροκύματα για 45 δευτερόλεπτα.
Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας, σαντιγί και φράουλα.
Βρείτε και άλλες συνταγές από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη, εδώ