Συνταγή: Η σούπα γκούλας είναι ένα εθνικό πιάτο της Ουγγαρίας και θεωρείται ως ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της χώρας

Η σούπα γκούλας είναι μια κλασική ουγγρική σούπα, πλούσια σε γεύση και ιδανική για τις κρύες μέρες. Εδώ είναι μια συνταγή για να την φτιάξετε στο σπίτι:

Συνταγή: Η σούπα γκούλας είναι ένα εθνικό πιάτο της Ουγγαρίας και θεωρείται ως ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της χώρας
Συνταγή: Η σούπα γκούλας είναι ένα εθνικό πιάτο της Ουγγαρίας και θεωρείται ως ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της χώρας

Υλικά:

1,5 κιλό μοσχάρι για σούπα, κομμένο σε μικρούς κύβους
3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κουταλιές σούπας πάπρικα γλυκιά
1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα καπνιστή
1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
Αλάτι και πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
1 λίτρο ζωμός βοείου κρέατος
400 γρ. ντομάτες κονκασέ
2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
1 καρότο, κομμένο σε κύβους
Φρέσκο μαϊντανός, ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το μοσχάρι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το βάζουμε σε ένα μπολ.

Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε την πάπρικα γλυκιά, την πάπρικα καπνιστή και το κύμινο και ανακατεύουμε καλά για λίγα δευτερόλεπτα για να αρωματιστεί το μείγμα.

Επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τον ζωμό, τις ντομάτες κονκασέ, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι.

Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τις πατάτες και το καρότο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20-30 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.

Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και σερβίρουμε ζεστή, πασπαλισμένη με φρέσκο μαϊντανό.

Σε κάποιες περιοχές της Ουγγαρίας σερβίρεται καυτή μέσα σε καρβέλι ψωμί από το οποίο έχει αφαιρεθεί μεγάλο μέρος της ψύχας, το οποίο φυσικά καταναλώνεται σταδιακά με την σούπα 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΟΥΠΑ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ