Μετατρέψτε μια ομελέτα σε πλήρες γεύμα, γεμάτο βιταμίνες και φυτικές ίνες, για ένα boost ενέργειας.
Ο συνδυασμός αβγών με πολύχρωμα λαχανικά συνθέτουν ένα γεύμα αληθινό δυναμίτη ενέργειας και πολύτιμων για την υγεία θρεπτικών συστατικών. Κι όλα αυτά, σε μια πεντανόστιμη ομελέτα, που ακόμη και τα μικρά παιδιά θα λατρέψουν.
Υλικά:
8 αβγά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
1 καρότο τριμμένο
1 κολοκύθι τριμμένο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. γάλα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2΄-3΄.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 8΄-10΄ μέχρι να μαλακώσουν. Στο τέλος, ρίχνουμε το τυρί και το μαϊντανό κι αλατοπιπερώνουμε με μέτρο.
Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι, με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τηγανίζουμε λίγο-λίγο το μίγμα.
Μόλις φουσκώσει η ομελέτα, τη βγάζουμε στην άκρη και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες – υπολογίζουμε να πάρουμε τέσσερις ομελέτες. Μοιράζουμε μέσα τη γέμιση, τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και σερβίρουμε.
Photo credits: istock