Συνταγή: Πρόκειται για μια γρήγορη και εύκολη εκδοχή της κλασικής συνταγής, η οποία προσφέρει εξίσου νόστιμο αποτέλεσμα
Η σπανακόπιτα αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά πιάτα, τόσο για καθημερινή κατανάλωση όσο και για γιορτές και τραπέζια. Η παραδοσιακή συνταγή περιλαμβάνει φύλλο, το οποίο μπορεί να δυσκολέψει κάποιους στην προετοιμασία.
Ευτυχώς, υπάρχει η λύση της σπανακόπιτας χωρίς φύλλο! Η συνταγή είναι του Γιάννου Βαλιάνου
Υλικά:
Λίγο λάδι για το τηγάνι
50 γρ Σπανάκι
100 γρ κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι (όσο θέλετε)
1 κοφτό κ.γλ σκόρδο σκόνη
150 ml λάδι
400 ml νερό
3 κ. σ ρίγανη
4 μεγάλα αυγά
600 γρ αλεύρι
300 γρ φέτα
Σουσάμι
Εκτέλεση:
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα να προθερμαθεί. Θα ψήσουμε στην μεσαία σχάρα για 40’ περίπου μέχρι να ροδίσει καλά.
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι λίγο λάδι και προσθέτουμε το κατεψυγμένο σπανάκι, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και λίγο αλάτι. Σοτάρουμε για 6-7 λεπτά να πέσει ο όγκος και να εξατμιστούν τα υγρά. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι ,το νερό , την ρίγανη, το σκόρδο, το πιπέρι και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και τα σοταρισμένα υλικά. Ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα και τελειώνουμε τρίβοντας την φέτα πάνω από το μείγμα.
Ρίχνουμε ένα ανακάτεμα να πάει παντού.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο μεγάλο ρηχό ταψί του φούρνου και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά και αφού βγάλουμε αφήνουμε 5 λεπτά να σταθεί και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
Βρείτε και άλλες συνταγές απο τον Γιάννο Βαλιάνο, εδώ