Συνταγή: Τώρα που η φέτα έχει φτάσει στα ύψη μπορείτε να φτιάξε την δική σας εύκολα και γρήγορα!
Η συγκεκριμένη συνταγή του Γιώργου Τσούλη είναι ένας εύκολος τρόπος για να φτιάξουμε μαλακή φέτα. Στην αγορά κυκλοφορούν πολλές μάρκες γάλακτος. Όσο πιο «χωριάτικο» είναι το γάλα που θα επιλέξετε, τόσο πιο νόστιμο θα είναι το αποτέλεσμα!
Υλικά:
2.100 ml γάλα πλήρες
60 γρ. ξύδι
1-2 κ.σ. νερό
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
60 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τα 2 λίτρα από το γάλα και τα 50 ml από το ξύδι. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να «κόψει» το γάλα, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
Σουρώνουμε μέσα από ένα τουλουπάνι σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να φύγουν τα περισσότερα υγρά.
Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό, το υπόλοιπο ξύδι, τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το μείγμα από το τουλουπάνι, το βούτυρο και πολτοποιούμε πολύ καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ.
Θερμαίνουμε το μεταλλικό μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί), ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Μεταφέρουμε το τυρί σε ένα σκεύος, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 1 μέρα και σερβίρουμε ή διατηρούμε στο ψυγείο.
Tip: Αν θέλετε η φέτα να γίνει σκληρή την βυθίζετε στο τυρόγαλο και την διατηρείτε στο ψυγείο για 20 ημέρες.
Πηγή: giorgostsoulis