Συνταγή: Είναι τόσο εύκολη και γρήγορη διαδικασία που δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε ξανά τυποποιημένες!
Πεντανόστιμη σπιτική πραλίνα φουντουκιού που μπορεί να καταναλωθεί και σε περιόδους νηστείας!Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά, αρκεί να ακολουθήσετε την συνταγή του Δημήτρη Μιχαηλίδη.
Μπορείτε να την συνοδεύσετε με αυθεντικό κουλούρι Θεσσαλονίκης φτιαγμένο από τα χέρια σας
Υλικά:
150 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
165 ml ηλιέλαιο
90 γρ. άχνη
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
120 γρ. κουβερτούρα 52%
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα φουντούκια και το ηλιέλαιο και χτυπάμε μέχρι να αλεθούν τελείως τα φουντούκια.
Προσθέτουμε την άχνη, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 2′.
Όσο χτυπιέται το μείγμα, λιώνουμε στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα.
Σταματάμε το χτύπημα στο μπλέντερ, ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει. Διατηρείται εκτός ψυγείου για περίπου 10 μέρες.
*Αν μας σφίξει αρκετά τη λιώνουμε λίγο στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί.
Βρείτε περισσότερες συνταγές από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη, εδώ