Συνταγή: Μια δροσερή και υγιεινή επιλογή για σπιτικό παγωτό είναι το παγωτό γιαούρτιού με φρούτα.

Η συνταγή για γιαουρτοπαγωτό πρωτεΐνης είναι απλή, δεν χρειάζεται παγωτομηχανή και μπορείτε να την εμπλουτίσετε με διάφορα φρούτα και υλικά της αρεσκείας σας.

Υλικά:

  • 500γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 μπανάνα
  • 1 φλιτζάνι φράουλες
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι (προαιρετικά)
  • Ξύσμα από 1 λάιμ (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Πολτοποιήστε στο μπλέντερ το γιαούρτι, τη μπανάνα, τις φράουλες, το μέλι και το ξύσμα λάιμ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Ρίξτε το μείγμα σε ένα ρηχό δοχείο και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 2-3 ώρες, ανακατεύοντας κάθε 30 λεπτά περίπου.
  3. Μόλις το παγωτό αρχίσει να πήζει, μπορείτε να το σερβίρετε αμέσως ή να το αφήσετε στην κατάψυξη για να σφίξει περισσότερο.
Συνταγή: Μια δροσερή και υγιεινή επιλογή για σπιτικό παγωτό είναι το παγωτό γιαούρτιού με φρούτα.
Συνταγή: Μια δροσερή και υγιεινή επιλογή για σπιτικό παγωτό είναι το παγωτό γιαούρτιού με φρούτα.


Προτάσεις:

  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε ή να συνδυάσετε τις φράουλες με άλλα φρούτα της αρεσκείας σας, όπως ροδάκινο, ακτινίδιο, μάνγκο ή κεράσια.
  • Για πιο πλούσια γεύση, προσθέστε ξηρούς καρπούς, σοκολάτα τριμμένη ή μπισκότα θρυμματισμένα.
  • Για ένα πιο δροσιστικό αποτέλεσμα, μπορείτε να παγώσετε κομμάτια φρούτων και να τα προσθέσετε στο παγωτό σας πριν το σερβίρετε.
  • Μπορείτε να αυξήσετε την πρωτεΐνη που έχει έτσι κι αλλιώς το γιαούρτι προσθέτοντας μισό σκουπ της αγαπημένης σας πρωτεΐνης

Συμβουλές:

  • Βεβαιωθείτε ότι το γιαούρτι που θα χρησιμοποιήσετε είναι στραγγιστό, για να αποφύγετε το υπερβολικό πάγωμα.
  • Αν δεν έχετε μπλέντερ, μπορείτε να πολτοποιήσετε τα φρούτα με ένα πιρούνι.
  • Εάν θέλετε να φτιάξετε παγωτό με διαφορετικές γεύσεις, μπορείτε να χωρίσετε το μείγμα σε διάφορα δοχεία και να προσθέσετε διαφορετικά υλικά σε κάθε ένα.

Πηγή Φωτογραφιών: Istock

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ