Συνταγή: Μια δροσερή και υγιεινή επιλογή για σπιτικό παγωτό είναι το παγωτό γιαούρτιού με φρούτα.
Η συνταγή για γιαουρτοπαγωτό πρωτεΐνης είναι απλή, δεν χρειάζεται παγωτομηχανή και μπορείτε να την εμπλουτίσετε με διάφορα φρούτα και υλικά της αρεσκείας σας.
Υλικά:
- 500γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 μπανάνα
- 1 φλιτζάνι φράουλες
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι (προαιρετικά)
- Ξύσμα από 1 λάιμ (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Πολτοποιήστε στο μπλέντερ το γιαούρτι, τη μπανάνα, τις φράουλες, το μέλι και το ξύσμα λάιμ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίξτε το μείγμα σε ένα ρηχό δοχείο και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 2-3 ώρες, ανακατεύοντας κάθε 30 λεπτά περίπου.
- Μόλις το παγωτό αρχίσει να πήζει, μπορείτε να το σερβίρετε αμέσως ή να το αφήσετε στην κατάψυξη για να σφίξει περισσότερο.
Προτάσεις:
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε ή να συνδυάσετε τις φράουλες με άλλα φρούτα της αρεσκείας σας, όπως ροδάκινο, ακτινίδιο, μάνγκο ή κεράσια.
- Για πιο πλούσια γεύση, προσθέστε ξηρούς καρπούς, σοκολάτα τριμμένη ή μπισκότα θρυμματισμένα.
- Για ένα πιο δροσιστικό αποτέλεσμα, μπορείτε να παγώσετε κομμάτια φρούτων και να τα προσθέσετε στο παγωτό σας πριν το σερβίρετε.
- Μπορείτε να αυξήσετε την πρωτεΐνη που έχει έτσι κι αλλιώς το γιαούρτι προσθέτοντας μισό σκουπ της αγαπημένης σας πρωτεΐνης
Συμβουλές:
- Βεβαιωθείτε ότι το γιαούρτι που θα χρησιμοποιήσετε είναι στραγγιστό, για να αποφύγετε το υπερβολικό πάγωμα.
- Αν δεν έχετε μπλέντερ, μπορείτε να πολτοποιήσετε τα φρούτα με ένα πιρούνι.
- Εάν θέλετε να φτιάξετε παγωτό με διαφορετικές γεύσεις, μπορείτε να χωρίσετε το μείγμα σε διάφορα δοχεία και να προσθέσετε διαφορετικά υλικά σε κάθε ένα.
Πηγή Φωτογραφιών: Istock
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ, LIGHT ΣΥΝΤΑΓΗ, ΣΥΝΤΑΓΗ
Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ