Συνταγή: Το παγωτό cheesecake συνδυάζει την κρεμώδη υφή και την δροσερή γεύση του παγωτού με την πλούσια και γλυκιά γεύση του cheesecake, δημιουργώντας ένα ακαταμάχητο γλυκό
Υπάρχουν άπειρες συνταγές του παγωτού cheesecake, με βάση τις προσωπικές προτιμήσεις και την φαντασία του κάθε ζαχαροπλάστη.
Κλασικά, η βάση φτιάχνεται με μπισκότα τύπου digestive, ενώ η κρέμα cheesecake περιέχει τυρί κρέμα, ζάχαρη,αυγά και γάλα ή κρέμα γάλακτος. Στη συνταγή του Δημήτρη Μακρινιώτη που σας παρουσιάζουμε το μπισκότο το φτιάχνετε εσείς. Συνεπώς είναι ένα 100% σπιτικό παγωτό!
Πολλές παραλλαγές προσθέτουν φρούτα, σοκολάτα, ξηρούς καρπούς ή άλλα υλικά για ακόμα πιο πλούσια γεύση και υφή.
Υλικά:
Για το μπισκότο
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
100 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. βούτυρο αγελάδος
Για το παγωτό
400 ml κρέμα γάλακτος 36%
200 γρ. τυρί κρέμα
1 ζαχαρούχο γάλα
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Για το γαρνίρισμα
Μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού της επιλογής σας
Εκτέλεση:
Για το μπισκότο
Στον κάδο του μίξερ με το φτερό ρίχνουμε όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε μερικά λεπτά έως ότου γίνουν ένα ζυμαράκι.
Τυλίγουμε το ζυμαράκι μας με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Αφού παγώσει το ζυμαράκι μας, προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα, στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και κάνουμε ακανόνιστα κομματάκια από το ζυμάρι μας όμοιου μεγέθους όμως για να ψηθούν ομοιόμορφα. Αφήνουμε κενό ανάμεσα τους γιατί απλώνουν.
Ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου.
Για το παγωτό
Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε για πολύ λίγο το τυρί κρέμα με το ξύσμα λεμονιού.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα για ένα λεπτό περίπου.
Τέλος, συνεχίζοντας το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το ζαχαρούχο.
Το παγωτό μας είναι έτοιμο όταν αρχίζει να σφίγγει ελαφρώς, δεν το θέλουμε σαν σαντιγί.
Σε ένα σκεύος που προτιμάμε (μπολ, φόρμα κέικ κ.α) στρώνουμε μεμβράνη και αδειάζουμε το μισό παγωτό, σπάμε από επάνω μερικά μπισκότα και απλώνουμε μαρμελάδα.
Αδειάζουμε από επάνω τους το υπόλοιπο παγωτό, ρίχνουμε μαρμελάδα και στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια μπισκότα για να γίνει η βάση του γλυκού.
Κλείνουμε καλά με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη έως ότου παγώσει καλά.
Βρείτε περισσότερες συνταγές από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη, εδώ