Συνταγή: Μια κλασική ελληνική λιχουδιά με πλούσια ιστορία και γεμάτη γεύση
Σήμερα, υπάρχουν διάφορες εκδοχές του παγωτού μαστίχας. Εκτός από την παραδοσιακή συνταγή, μπορείτε να βρείτε παγωτό μαστίχα με σοκολάτα, ξηρούς καρπούς, φρούτα ή ακόμα και λικέρ μαστίχας. Εμείς σας παρουσιάζουμε την «κλασική» συνταγή
Υλικά:
400γρ ζαχαρούχο γάλα
500ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστιχέλαιο ή 3γρ μαστίχα σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας ανθόνερο (προαιρετικό)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ με το μίξερ. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με τη μαστίχα μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας από τη σαντιγύ στο μείγμα ζαχαρούχου γάλακτος και ανακατεύουμε.
Σιγά σιγά, προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγύ στο μείγμα ζαχαρούχου γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Προσθέτουμε το ανθόνερο (αν θέλουμε) και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα σκεύος που μπαίνει στην κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει για 4-5 ώρες,ανακατεύοντας κάθε ώρα περίπου.
Σερβίρουμε το παγωτό αφού έχει παγώσει τελείως και προσθέτουμε γλυκό του κουταλιού βύσσινο σε κάθε μερίδα ή ότι γλυκό του κουταλιού μας αρέσει.
Συμβουλές:
Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, σοκολάτα τριμμένη ή άλλα υλικά της αρεσκείας σας στο παγωτό.
Αν δεν έχετε ανθόνερο, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με λίγο χυμό λεμονιού.
Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε μαστίχα καλής ποιότητας για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.
Πηγή φωτογραφιών: istock