Συνταγή: Δροσερές απολαύσεις με άρωμα καφέ

Ετοιμάστε να φτιάξετε ένα παγωτό με γεύση μόκα τόσο εύκολο όσο και απολαυστικό, ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Η πλούσια γεύση καφέ, σε συνδυασμό με την κρεμώδη υφή του παγωτού, θα σας μαγέψει! Μπορείτε να απολαύσετε το παγωτό σκέτο ή να το βυθίσετε στον καφέ σας για ακόμη πιο δυνατή γευστική εμπειρία. Η συνταγή είναι του Δημήτρη Μακρυνιώτη 

Υλικά:

500 ml κρέμα γάλακτος 35%
1 ζαχαρούχο γάλα (395-400ml)
2 espresso

Συνταγή: Σπιτικό παγωτό μόκα - Μπορείτε να το προσθέσετε στον καφέ σας μετατρέποντάς τον σε affogato
Συνταγή: Σπιτικό παγωτό μόκα – Μπορείτε να το προσθέσετε στον καφέ σας μετατρέποντάς τον σε affogato

Εκτέλεση:

Έχουμε παγώσει το ζαχαρούχο στην συντήρηση του ψυγείου μας .

Στο μίξερ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το παγωμένο ζαχαρούχο μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι.

Αμέσως μετά, προσθέτουμε τα εσπρεσάκια μας και ανακατεύουμε για ακόμα ένα λεπτό.

Αδειάζουμε το μείγμα μας σε μακρόστενη φόρμα κέικ και καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται.

Τοποθετούμε στην κατάψυξη για περίπου 4-5 ώρες.

Βρείτε και άλλες συνταγές από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη, εδώ 

Φωτογραφίες: istock

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ