Αν έχετε βαρεθεί να τρώτε το κοτόπουλο με τον ίδιο τρόπο, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου

ΥΛΙΚΑ:

Σάλτσα μάνγκο-καρύδας:

380 γρ. γάλα καρύδας

½ φλ. ζωμό κοτόπουλου

1 μεγάλο μάνγκο, ξεφλουδισμένο

1 κ.σ. κορν φλάουρ

Κοτόπουλο με κάρυ:

1 κ.σ. ελαιόλαδο

½ φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

1 κ.σ. τζίντζερ, φρεσκοτριμμένο

2 κιλά φιλέτα μπούτι κοτόπουλου, σε μπουκιές, Αμβροσιάδης Κοτόπουλα Ολύμπου

2 κ.σ. κάρυ

1 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. πιπέρι

ξύσμα από 1 λάιμ

φρέσκος κόλιανδρος , για γαρνίρισμα

Ρύζι καρύδας:

1 ½ φλ. ρύζι jasmin

380 γρ. γάλα καρύδας

1 ¼ φλ. ζωμός κοτόπουλου

¼ κ.γ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για τη σάλτσα:Στο κάδο του μπλέντερ, προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το ζωμό κοτόπουλου, το μάνγκο, ξεφλουδισμένο, το κορν φλάουρ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε στην άκρη.
Για το κοτόπουλο:Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ.

Τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, 2-3 λεπτά.

Στεγνώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το κοτόπουλο να ασπρίσει από όλες τις πλευρές αλλά να μην ψηθεί μέχρι το τέλος, 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε το κάρυ, αλάτι, πιπέρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μυρίσει το μίγμα, για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε το μίγμα της σάλτσας και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να σιγοβράσει. Σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα και ρυθμίζοντας τη φωτιά για να μην καεί, μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα (θα πήξει πιο γρήγορα αν προσθέσετε το άμυλο καλαμποκιού στο μπλέντερ με τα άλλα υλικά).

Προσθέτουμε το ξύσμα λάιμ και προσθέτουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι κατά βούληση, αν χρειάζεται.
Για το ρύζι καρύδας:Σε μια κατσαρόλα 5 λίτρων ή μεγαλύτερη, προσθέτουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα.

Αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε για 16 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά χωρίς να σηκώσουμε το καπάκι και αφήνουμε να καθίσει για 5-10 λεπτά πριν αφρατέψουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι και σερβίρετε.

Σερβίρουμε το κάρυ πάνω από το ρύζι καρύδας, γαρνίροντας με φρέσκο κόλιανδρο, αν θέλετε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ