Αν έχετε βαρεθεί να τρώτε το κοτόπουλο με τον ίδιο τρόπο, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου
ΥΛΙΚΑ:
Σάλτσα μάνγκο-καρύδας:
380 γρ. γάλα καρύδας
½ φλ. ζωμό κοτόπουλου
1 μεγάλο μάνγκο, ξεφλουδισμένο
1 κ.σ. κορν φλάουρ
Κοτόπουλο με κάρυ:
1 κ.σ. ελαιόλαδο
½ φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. τζίντζερ, φρεσκοτριμμένο
2 κιλά φιλέτα μπούτι κοτόπουλου, σε μπουκιές, Αμβροσιάδης Κοτόπουλα Ολύμπου
2 κ.σ. κάρυ
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
ξύσμα από 1 λάιμ
φρέσκος κόλιανδρος , για γαρνίρισμα
Ρύζι καρύδας:
1 ½ φλ. ρύζι jasmin
380 γρ. γάλα καρύδας
1 ¼ φλ. ζωμός κοτόπουλου
¼ κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για τη σάλτσα: | Στο κάδο του μπλέντερ, προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το ζωμό κοτόπουλου, το μάνγκο, ξεφλουδισμένο, το κορν φλάουρ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε στην άκρη. |
Για το κοτόπουλο: | Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ. |
Τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, 2-3 λεπτά. | |
Στεγνώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το κοτόπουλο να ασπρίσει από όλες τις πλευρές αλλά να μην ψηθεί μέχρι το τέλος, 1-2 λεπτά. | |
Προσθέτουμε το κάρυ, αλάτι, πιπέρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μυρίσει το μίγμα, για 1-2 λεπτά. | |
Προσθέτουμε το μίγμα της σάλτσας και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να σιγοβράσει. Σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα και ρυθμίζοντας τη φωτιά για να μην καεί, μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα (θα πήξει πιο γρήγορα αν προσθέσετε το άμυλο καλαμποκιού στο μπλέντερ με τα άλλα υλικά). | |
Προσθέτουμε το ξύσμα λάιμ και προσθέτουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι κατά βούληση, αν χρειάζεται. | |
Για το ρύζι καρύδας: | Σε μια κατσαρόλα 5 λίτρων ή μεγαλύτερη, προσθέτουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα. |
Αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε για 16 λεπτά. | |
Αποσύρουμε από τη φωτιά χωρίς να σηκώσουμε το καπάκι και αφήνουμε να καθίσει για 5-10 λεπτά πριν αφρατέψουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι και σερβίρετε. | |
Σερβίρουμε το κάρυ πάνω από το ρύζι καρύδας, γαρνίροντας με φρέσκο κόλιανδρο, αν θέλετε. |
Πηγή: dimitrisskarmoutsos
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ, ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ