Συνταγή: Μια δροσερή και απίστευτα εύκολη κρέμα με λεμόνι και πορτοκάλι που αγκαλιάζει τέλεια μια τραγανή βάση σοκολατομπισκότου!
Για αυτή την συνταγή του Πέτρου Μαούνατζη θα χρειαστείτε λιγότερα από 20 λεπτά!
Αποθηκεύστε την στο ψυγείο για να την απολαμβάνετε δροσερή ή καταψύξτε την για μια ακόμα πιο δροσερή και απολαυστική εμπειρία!
Υλικά:
Για την κρέμα
1 κουτ γλυκού Κορνφλάουρ
4 Αυγά
200γρ Ζάχαρη
1 Χυμός λεμονιού
1 Χύμός πορτοκάλι
1 Ξύσμα Λεμόνι
1 Ξύσμα πορτοκαλιού
1 πρέζα Αλάτι
150γρ Βούτυρο
Για την σαντιγί
500ml Φυτική κρέμα
200ml 35% λιπαρά Ζωική κρέμα
1 Βανίλια
Για την βάση
2 πακετα Μπισκότα πτι μπερ
250γρ Πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκαλί, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, το κορν φλάουρ, τη βανίλια, τη ζάχαρη, τα αυγά και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και μόλις αρχίζει να βράζει κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Στη συνέχεια το περνάμε από μια σήτα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για τη σαντιγί
Χτυπάμε τη φυτική κρέμα στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει προσθέτουμε τη ζωική και τη βανίλια. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας που αφήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα μείγματα.
Για την βάση
Τρίβουμε τα μπισκότα στον ηλεκτρικό τρίφτη, προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τοποθετούμε σε ένα τσέρκι τη μισή βάση μπισκότου στον πάτο. Προσθέτουμε την κρέμα και στο τέλος ξανά προσθέτουμε μπισκότο.
Αφήνουμε για μερικές ώρεσ στο ψυγείο και απολαμβάνουμε!
Βρείτε περισσότερες συνταγές από τον Πέτρο Μαούνατζη, εδώ