Συνταγή: Ο τόνος, με την πλούσια και λιπαρή του υφή, συνδυάζεται υπέροχα με την έντονη οξύτητα του Leche de Tigre
Ο Κωσταντίνος Χαλιμούρδας που ηγείται της κουζίνας του Ακταίον στην πόλη της Ρόδου, μας δίνει την συνταγή του για το Ταρτάρ τόνου Leche de Tigre.
Υλικά:
100 γρ. φιλέτο τόνου
50 γρ. αβοκάντο
1 κτγ μπρικ σολομού
30-40 ml light σόγια
κ.π κρεμμύδι ξερό
κ.π κρεμμύδι φρέσκο
κ.π τσίλι
κ.π φρέσκο κόλιανδρο
ελαιόλαδο
4 lime και το ξύσμα τους
Ανθός αλατιού
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια το αβοκάντο και το μαρινάρουμε με ελαιόλαδο,λίγο λαιμ και άνθο αλατιού. Το στήνουμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 8-10cm μέχρι το 1/3 σε ύψος.
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά πολύ καλά, κόβουμε το φιλέτο τόνου και αυτό σε πολύ μικρά κομματάκια και τα προσθέτουμε σε μια μπασίνα.
Μαρινάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, λαιμ και τα ξύσματα τους, λίγο άνθο αλατιού και ανακατεύουμεπολύ καλά.
Στήνουμε στο τσέρκι, πάνω από το αβοκάντο. Περιχύνουμε με την σόγια και προσθέτουμε το μπρικ σολομού