Συνταγή: Το αγαπημένο ιταλικό γλυκό, αλλιώς
Το τιραμισού είναι το απόλυτο ιταλικό γλυκό. Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης προτείνει μια συνταγή χωρίς αυγά
Υλικά:
390 γρ. γάλα
75 γρ. ζάχαρη
320 γρ. λευκή κουβερτούρα
365 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
600 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
1 πακέτο σαβαγιάρ
κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε φωτιά.Ρίχνουμε μέσα το γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Μόλις πάρει βράση, αφαιρούμε από τη φωτιά.
Σπάμε τη λευκή κουβερτούρα σε κομμάτια και την ρίχνουμε σε ένα μπολ. Χύνουμε μέσα στο μπολ το καυτό γάλα. Ανακατεύουμε το μείγμα καλά με ραβδομπλέντερ ή σύρμα.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τυρί μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε καλά με ραβδομπλέντερ ή σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.
Χτυπάμε το μείγμα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σαντιγί. Χύνουμε ένα ποτήρι καφέ espresso σε ένα μπολάκι. Βουτάμε μέσα στον καφέ τα σαβαγιάρ για 1”. Σπάμε το κάθε σαβαγιάρ σε 2 κομμάτια.
Τοποθετούμε μέσα σε κυπελάκι 2 κομμάτια σαβαγιάρ στη βάση. Προσθέτουμε από πάνω μία στρώση κρέμας. Προσθέτουμε άλλα 2 κομμάτια σαβαγιάρ πάνω από την κρέμα. Καλύπτουμε με μία τελευταία στρώση κρέμας. Πασπαλίζουμε με κακάο μόνο πριν τα σερβίρουμε.
Βρείτε και άλλες συνταγές από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη, εδώ