Συνταγή: Είναι η τέλεια επιλογή για ένα ειδικό δείπνο ή για ένα γλυκό δώρο στους αγαπημένους σας
Μια έκρηξη γεύσης στη γλώσσα σας! Το αγαπημένο μας ιταλικό tiramisu συναντά το αναζωογονητικό άρωμα του limoncello σε μια γευστική πανδαισία που θα σας μαγέψει.
Φανταστείτε βελούδινη κρέμα μασκαρπόνε, αρωματισμένη με λεμόνι και limoncello, να εναλλάσσεται με μπισκότα σαβαγιάρ που έχουν βουτηχτεί σε ένα σιρόπι με άρωμα λεμονιού. Κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη γεύσης που θα σας ταξιδέψει στην Ιταλία.
Και το καλύτερο; Μπορείτε να το προσαρμόσετε στα γούστα σας! Αν προτιμάτε μια πιο έντονη γεύση λεμονιού, προσθέστε επιπλέον ξύσμα λεμονιού στην κρέμα. Ή αν θέλετε να το κάνετε ακόμα πιο πλούσιο, προσθέστε λίγη κρέμα γάλακτος χτυπημένη.
Την κρέμα λεμονιού (lemon curd) μπορείτε να την βρείτε και έτοιμη σε βαζάκια, αλλά μπορείτε και να την φτιάξετε και να την διατηρείται στο ψυγείο για αρκετό καιρό. Η συνταγή είναι της Ντίνας Νικολάου
Υλικά:
Για το σιρόπι limoncello
100 γρ. ζάχαρη
2 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
80 ml χυμό λεμονιού
120 ml λικέρ λιμοντσέλο
Για την κρέμα
700 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
2 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
45 ml χυμό λεμονιού
80 ml λικέρ λιμοντσέλο
120 γρ. κρέμα λεμονιού (lemon curd)
40 γρ. ζάχαρη άχνη
Επιπλέον υλικά
18-20 μπισκότα σαβαγιάρ
150 γρ. κρέμα λεμονιού (lemon curd)
Ξύσμα λεμονιού και λάιμ για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Για το σιρόπι
Βάζω τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι και αφήνω να πάρουν βράση μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το λικέρ.
Για την κρέμα
Σε ένα μπολ ανακατεύω με το σύρμα το τυρί κρέμα, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και το λικέρ μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτω την κρέμα λεμονιού (lemon curd) και ανακατεύω.
Συναρμολόγηση
Βουτάω ένα ένα τα μπισκότα στο σιρόπι και στρώνω σε μονή σειρά σε ένα μακρόστενο σκεύος 12×22 εκ. Απλώνω τη μισή ποσότητα της κρέμας και τη μισή ποσότητα από την κρέμα λεμονιού (lemon curd). Καλύπτω με μπισκότα βουτηγμένα στο σιρόπι και τελειώνω με την υπόλοιπη κρέμα και την κρέμα λεμονιού (lemon curd). Πασπαλίζω με ξύσμα λεμονιού και λάιμ και αφήνω το τιραμισού στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Βρείτε και άλλες συνταγές από τη Ντίνα Νικολάου, εδώ