Σοκολατοπιτάκια με αμύγδαλα
Βαθµός δυσκολίας 3
20 µερίδες
Υλικά
για 20 σοκολατοπιτάκια
• 6 φύλλα κρούστας
• 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
• 100 γρ. αμύγδαλα ψημένα και ψιλοκομμένα
• 150 γρ. λιωμένο βούτυρο
• κακάο και άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε την κουβερτούρα με τα αμύγδαλα. Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας. Αλείφουμε τα μισά φύλλα με το βούτυρο και βάζουμε το ένα επάνω στο άλλο. Τα χαράζουμε σε τέσσερα μέρη οριζόντια και πέντε μέρη κάθετα, δημιουργώντας 20 ορθογώνια φύλλα. Βάζουμε σε κάθε φύλλο λίγο από το μείγμα της σοκολάτας με τα αμύγδαλα. Διπλώνουμε τις δύο αντίθετες γωνίες, δημιουργώντας ένα τρίγωνο. Πατάμε απαλά τις άκρες για να μην ανοίξουν τελείως στο ψήσιμο. Επαναλαμβάνουμε με τον ίδιο τρόπο τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.Βάζουμε τα τρίγωνα σε ένα ρηχό ταψί, αλείφουμε την επιφάνειά τους με βούτυρο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το κακάο και την άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
tip
Ένα καλό
αγελαδινό βούτυρο θα δώσει πλούσια γεύση και άρωμα στα σοκολατοπιτάκια.
Διαβάστε επίσης: