Συνταγή: Εύκολη τούρτα που θα ικανοποιήσει εσάς και τους καλεσμένους σας!
Την συνταγή αυτή του Δημήτρη Μιχαϊλίδη την έχουμε δοκιμάσει και είναι εύκολη και πεντανόστιμη. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δύσκολα μένει κομμάτι για την επόμενη μέρα!
Υλικά:
1 φέτα παντεσπάνι
λίγο γάλα
500 ml κρέμα γάλακτος 35%
60 γρ. άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. κακάο
100 γρ. κουβερτούρα 52%
65 γρ. γάλα
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας, την άχνη σε ένα μπολ και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να δέσει. Μοιράζουμε το μείγμα χρησιμοποιώντας ένα δεύτερο μπολ και στο ένα από τα δυο προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
Αλείφουμε το παντεσπάνι με το γάλα και τοποθετούμε στη συνέχεια ένα τσέρκι 20 εκατοστών. Στρώνουμε το λευκό μείγμα με μια σπάτουλα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με το μείγμα στο οποίο έχουμε προσθέσει το κακάο. Τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια την ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα 65 γρ. Γάλα. Λιώνουμε την σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί. Στρώνουμε την σοκολάτα στο γλυκό μας με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι η σοκολάτα να σταθεροποιηθεί.