Συνταγή: Μια μοναδική γεύση που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους

Τα βιεννέζικα μπισκότα με κακάο είναι ένα κλασικό, νόστιμο και αγαπημένο σνακ που συνδυάζει την απαλή υφή του βουτύρου με τη πλούσια γεύση του κακάο. Είναι τέλεια για τον καφέ, το τσάι ή απλά για να τα απολαύσετε μόνα τους!

Η συνταγή που ακολουθεί είναι της Ντίνας Νικολάου η οποία συστήνει άγλυκο κακάο και όχι αυτά που προορίζονται για ρόφημα

Υλικά:
210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. σούπας γεμάτη κακάο, άγλυκο
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
75 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
40 γρ. γάλα
¼ κουτ. γλυκού βανιλίνη

Συνταγή: Μια μοναδική γεύση που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους
Συνταγή: Μια μοναδική γεύση που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους

Εκτέλεση:

Κοσκινίζω το αλεύρι με το κακάο και το αλάτι.
Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάω μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το αυγό, την βανιλίνη και συνεχίζω το χτύπημα για 3-4 λεπτά ακόμα.

Προσθέτω το αλεύρι με το κακάο και το αλάτι, το ηλιέλαιο και το γάλα και χτυπάω μέχρι να ενσωματωθούν στα υπόλοιπα υλικά.

Στρώνω στη λαμαρίνα του φούρνου χαρτί ψησίματος. Αδειάζω τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και φτιάχνω ροζετούλες.
Ψήνω τα μπισκοτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά περίπου.

Βρείτε και άλλες συνταγές από τη Ντίνα Νικολάου, εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ