Συνταγή: Η απόλυτη γευστική εμπειρία! Φράουλα και καραμέλα σε τέλειο συνδυασμό!
Γεύση που εκτοξεύει τις αισθήσεις: Φράουλα και καραμέλα σε ένα ακαταμάχητο γλυκό! Ακολουθήστε βήμα – βήμα την συνταγή του Γιάννου Βαλιάνου και φτιάξτε το γλυκό που θα σας σαγηνεύσει με την πρώτη μπουκιά!
Υλικά:
250 γρ Digestive
125 γρ βούτυρο λιωμένο
200 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (κρύα)
200 γρ φυτική κρέμα γάλακτος κρύα
1 συσκ καραμέλωμενο ζαχαρούχο
15-18 φράουλες
1 κ.γλ βανίλια υγρή
Εκτέλεση:
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα να γίνουν σαν πούδρα.
Ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να βραχεί όλο το μπισκότο.
Σε ένα καθαρό μπολ χτυπάμε τις δύο κρύες κρέμες γάλακτος μαζί με την βανίλια μέχρι να γίνουν μια ωραία σχετικά σφιχτή και αφράτη σαντιγί.
Κόβουμε σε κομματάκια τις φράουλες.
Ανακατεύουμε λίγο το καραμελωμένο ζαχαρούχο να σπάσουν τυχόν σβόλοι που μπορεί να είναι δημιουργημένοι. Θέλουμε να έχει μια απαλή και λεία υφή.
Παίρνουμε μερικά ποτήρια και κάνουμε στρώσεις από την βάση μπισκότου – καραμέλα – φράουλες – κρέμα. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά έτσι ώστε να έχουμε διπλή στρώση.
Διακοσμούμε με φράουλες ψιλοκομμένες και καραμέλα. Βάζουμε το γλυκό να παγώσει για λίγο και σερβίρουμε!
Βρείτε και άλλες συνταγές από τον Γιάννο Βαλιάνο, εδώ