Παρόλο που η συνταγή είναι επαγγελματική είναι εύκολη στην παρασκευή της
Οι λίγο μεγαλύτεροι αναγνώστες μας θα θυμούνται την γεύση που είχε η πάστα και η τούρτα αμυγάδου παλιά. Μια γεύση που σιγά σιγά χάνεται. Η συνταγή που προτείνει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης θα θυμίσει στους παλιούς εκείνη την γεύση και θα γνωρίσει στους νέους ένα αγαπημένο γλυκό των γονέων και των παππούδων τους.
Υλικά:
1 βανιλίνη
2 κρόκοι αυγών
40 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ. κορν φλάορ
250 γρ. γάλα
300 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ
200 γρ. αμύγδαλα φιλέ, καβουρδισμένα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τους κρόκους αυγών, τη ζάχαρη, το κορν φλάορ και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να βράσει.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανιλίνη, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη, αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για περίπου 1 με 2 ώρες.
Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο, ανακατεύουμε να αφρατέψει και προσθέτουμε τη φυτική κρέμα χτυπημένη σε σαντιγί και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Βάζουμε το παντεσπάνι σε στρόγγυλο τσέρκι 20 εκ., το αλείφουμε με απλό σιρόπι ζάχαρης, απλώνουμε μια στρώση κρέμας και την απλώνουμε.
Βάζουμε δεύτερο παντεσπάνι αλείφουμε με σιρόπι ζάχαρης και σκεπάζουμε με μια στρώση κρέμας.
Τοποθετούμε την τούρτα για 2 ώρες στην κατάψυξη.
Ξεφορμάρουμε, αλείφουμε γύρω γύρω με κρέμα και καλύπτουμε την τούρτα με αμύγδαλα φιλέ, αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου να ξεπαγώσει.
Γαρνίρουμε με σαντιγί, κερασάκια για τούρτες και σερβίρουμε.
Αν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας το παντεσπάνι τότε ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες
Υλικά:
5 αυγά
170 γρ. ζάχαρη
2 βανιλίνες
180 γρ. αλεύρι ρυζιού
Εκτέλεση:
Βάζουμε στη μηχανή κουζίνας τα 5 αυγά, τη ζάχαρη και χτυπάμε να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις βανιλίνες, το αλεύρι ρυζιού και ανακατεύουμε με τη σπάτουλά μας μέχρι να ομογενοποιηθούν* τα υλικά μας.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα στρόγγυλο τσέρκι 20 εκ. , με στρωμένη λαδόκολλα και το απλώνουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 170 βαθμούς, για περίπου 30′-35′ λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, ξεφορμάρουμε και κόβουμε με συρματόσεγα τα κομμάτια από το παντεσπάνι στο πάχος που θέλουμε.
Βρείτε περισσότερες συνταγές από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη, εδώ