Η συνταγή αυτή της Pasta allo scarpariello προέρχεται από τη Νάπολι και είναι μια εύκολη και νόστιμη λύση. Ουσιαστικά σημαίνει «Τα ζυμαρικά του τσαγκάρη» και πρόκειται για μια πολύ παλιά μακαρονάδα που συνεχίζει να μπαίνει στο τραπέζι των Ιταλών. Την μαγείρεψε η Φλορίντα Πετρουτσέλι στο Mega Καλημέρα και τα υλικά αφορούν σε 4 μερίδες
Υλικά:
320 γρ σπαγγέτι
500 γρ ντοματίνια
50 γρ πεκορίνο τριμμένο
30 γρ παρμεζάνα τριμμένη
Βασιλικό
½ τσίλι πιπεριά
70 γρ ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε λάδι στο τηγάνι, κόβουμε την πιπεριά τσίλι, την προσθέτουμε στο τηγάνι και την σκελίδα σκόρο. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και βάζουμε και πάλι λάδι. Ψήνουμε 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν τα τοματίνια. Βγάζουμε το σκόρδο.
Προσθέτουμε λίγο νερό από την κατσαρόλα που βράζουμε τα μακαρόνια. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε νερό για να μην είναι στεγνό. Προσθέτουμε το πεκορίνο και συνεχίσουμε να ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε την παρμεζάνα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε τον βασιλικό και σερβίρουμε αμέσως!