Τα muffins είναι ένα από τα γλυκά που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι αφού γίνονται με πολλές παραλλαγές και είναι πεντανόστιμα.
Εμείς, σας δείχνουμε υπέροχα muffins με μήλο και crumble κανέλας από τον Σεφ Γιώργο Τσούλη που λιώνουν στο στόμα! Το τέλειο γλυκό σνακ για όλους!
#tsoulotip: 1. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι είδος μήλου μας αρέσει.
2. Αντί για δάκρυα μαύρης σοκολάτας, μπορούμε να προσθέσουμε άσπρη σοκολάτα ή και τα δυο.
ΥΛΙΚΑ
Για τα muffins
120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. καστανή ζάχαρη
220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
60 ml γάλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
100 γρ. δάκρυα σοκολάτας
Για το crumble κανέλας
70 γρ. καστανή ζάχαρη
20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. κανέλα
60 γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Φτιάξτε τα πιο γρήγορα και νόστιμα muffins κανέλας από τον Γιώργο Τσούλη
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210°C, στον αέρα.
Για τα muffins: Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το αλάτι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τα μήλα, τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 13 φόρμες για muffins και τα αφήνουμε στην άκρη.
Για το crumble κανέλας: Σε ένα μπολ, όλα τα υλικά για το crumble. Ανακατεύουμε τα υλικά και τα τρίβουμε ανάμεσα στα δάχτυλά μας, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.
Πασπαλίζουμε το crumble επάνω από τα muffins και ψήνουμε για 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 175°C, στον αέρα και ψήνουμε για άλλα 15-18 λεπτά.
Αφαιρούμε τα muffins από το φούρνο, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο giorgostsoulis.com