Τα πιο νόστιμα και λαχταριστά χριστουγεννιάτικα μπισκότα έχουν το κόλπο τους! Εμείς σας προτείνουμε να ακολουθήσετε την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή από τον σεφ Γιώργο Τσούλη!

#tsoulotip: Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για να γίνει πιο σφιχτή. Όταν βγάλουμε τα κομμάτια ζύμης από το ψυγείο, θα τα βγάλουμε ένα –ένα ώστε να μην μας μαλακώσουν τα τελευταία που θα ανοίξουμε.

ΥΛΙΚΑ

Για τα μπισκότα:

700 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. και επιπλέον για το άνοιγμα της ζύμης

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο

1 κ.γ. μοσχοκάρυδο

½ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο

1 κ.γ. κανέλα

130 γρ. βούτυρο, λιωμένο

320 γρ. μελάσα

200 γρ. ζάχαρη, καστανή

120 ml νερό, ζεστό

1 αυγό

1 κ.γ. βανίλια, εκχύλισμα

1 κ.γ. μπαχάρι

 Για το frosting:

3 ασπράδια

500 γρ. άχνη ζάχαρη

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Γλυκίσματα για το στόλισμα

Τσούλη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά και το αφήνουμε στην άκρη.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη μελάσα και το νερό και τα χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα για 1-2 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η μελάσα.

Προσθέτουμε το αυγό, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στο μίξερ τα στερεά υλικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη.

Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη, τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, αφαιρούμε ένα-ένα τα ίσα μέρη από το ψυγείο, αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος περίπου 4-5 χιλιοστών.

Δημιουργούμε σχέδια της αρεσκείας μας με διάφορα κουπάτ μαγειρικής και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 8 λεπτά. Την ίδια διαδικασία θα επαναλάβουμε και για τα υπόλοιπα μέρη της ζύμης.

Μόλις τα μπισκότα ψηθούν, τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Εκτέλεση για το frosting: Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια μαζί με το χυμό λεμονιού με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν. Μόλις αφρατέψουν, ρίχνουμε σε δόσεις τη ζάχαρη άχνη χτυπώντας παράλληλα, μέχρι να γίνει λείο το frosting.

Συναρμολόγηση γλυκού: Στολίζουμε τα μπισκότα με το frosting, δημιουργώντας ότι σχέδια θέλουμε. Στολίζουμε με επιπλέον γλυκίσματα και σερβίρουμε.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο giorgostsoulis.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ