Άμα θέλετε να φτιάξετε το πιο ωραίο και εύκολο γλυκό για τον χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε την πιο εύκολη συνταγή για τάρτα με καραμελωμένα καρύδια & σοκολάτα από τον Έλληνα σεφ Γιώργο Τσούλη!
Ο Σεφ Γιώργος Τσούλης μας έχει μια συγκλονιστική τάρτα με καραμελωμένα καρύδια και σοκολάτα! Μια τάρτα τόσο νόστιμη που θα μείνουν όλοι με το στόμα ανοιχτό!
Το πιο εύκολο και λαχταριστό γλυκό από τον σεφ Γιώργο Τσούλη!
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
100 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, παγωμένο και κομμένο σε κύβους
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
80 γρ. ζάχαρη άχνη
3 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό medium
1 κρόκος αυγού medium, αραιωμένος με λίγο γάλα, για το άλειμμα
Για τα καραμελωμένα καρύδια
170 γρ. μέλι
90 γρ. καστανή ζάχαρη
3-4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
160 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
320 γρ. καρύδια
Για την σοκολάτα ganache
100 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
Για το σερβίρισμα
Παγωτό βανίλια
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη: Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το αυγό. Χτυπάμε με το φτερό, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να δημιουργήσουμε μια ομογενοποιημένη ζύμη.
Πλάθουμε τη ζύμη σε σχήμα δίσκου, την τυλίγουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στον πάγκο εργασίας, τοποθετούμε 2 λαδόκολλες, τις πασπαλίζουμε με αλεύρι και ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσά τους με έναν πλάστη. Αν δούμε ότι κολλάει η ζύμη, πασπαλίζουμε με ακόμα λίγο αλεύρι.
Βουτυροαλευρώνουμε μια στρογγυλή ταρτιέρα, διαμέτρου 25 εκ. με αποσπώμενη βάση. Τοποθετούμε μέσα τη ζύμη και την πατάμε καλά με τα δάχτυλα, ώστε να κολλήσει η ζύμη στον πάτο και στα τοιχώματα του σκεύους. Με ένα μαχαίρι, κόβουμε τα περισσεύματα της ζύμης.
Τρυπάμε όλη την επιφάνεια του πάτου με ένα πιρούνι, καλύπτουμε με ένα φύλλο λαδόκολλας και προσθέτουμε ρύζι, φακές ή βάρη ψησίματος, ώστε να καλύψουν τον πάτο. Αυτό το κάνουμε για να δημιουργήσουμε βάρος και να μην φουσκώσει η ζύμη κατά το ψήσιμο.
6Ψήνουμε για 30 λεπτά. Έπειτα, αποσύρουμε την τάρτα από το φούρνο, την αλείφουμε με το άλειμμα κρόκου και ψήνουμε εκ νέου, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Για τα καραμελωμένα καρύδια: Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, τη καστανή ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε, μέχρι να δημιουργήσουμε μια σκούρα καραμέλα.
Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα καρύδια και την ζεστή καραμέλα. Ανακατεύουμε και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα μέσα στην βάση τάρτας.
Για την σοκολάτα ganache: Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει μια βράση, αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να έχουμε μια γυαλιστερή ganache.
Περιχύνουμε την σοκολάτα ganache πάνω από τα καραμελωμένα καρύδια και αφήνουμε την τάρτα στην άκρη, μέχρι να πήξει η σοκολάτα.
Σερβίρουμε την τάρτα με παγωτό βανίλια, πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα.
Διαβάστε περισσότερες χριστουγεννιάτικες συνταγές στο giorgostsoulis.com