Ένα σνακ για πρωινό ή απογευματινό που αγαπούν όλοι. Τα τυροπιτάκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι η καλύτερη ιδέα για να ξεκινήσει ωραία το Σαββατοκύριακο.
Η Αργυρώ δίνει τη συνταγή βήμα βήμα, ενώ προτείνει να βάλετε και ανθότυρο για να έχετε πιο πλούσια γεύση. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και το μόνο βέβαιο είναι ότι αυτά τα τυροπιτάκια θα μπουν ψηλά στη λίστα με τα αγαπημένα σας.
Υλικά
- 250 γραμμ. φέτα
- 250 γραμμ. ανθότυρο
- 1 κουταλιές της σούπας ξερό δυόσμο
- 2 αβγά
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το φύλλο
- 1/2 κιλό αλεύρι μαλακό
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 αβγό χτυπημένο
- Λίγο αλάτι
- 1 φλιτζ. νερό (περίπου)
Διαδικασία
Συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αβγό χτυπημένο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και λίγο λίγο προσθέτουμε το νερό μέχρι να έχουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με τα χτυπημένα αβγά, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 10 κομμάτια. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε φύλλο και το κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες, να έχουν περίπου 8-10 εκ. φάρδος. Βάζουμε μία κουταλιά γέμιση πάνω στο φύλλο μας και το διπλώνουμε να κλείσει η πίτα.
Με το ροδάκι κόβουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου. Συνεχίζουμε ώσπου να τελειώσουμε με όλα τα φύλλα.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν όμορφο ροδαλό χρώμα. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.