Tres leches cake

Μερίδες : 6-8
Χρόνος εκτέλεσης: 50΄
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Αναμονή: 1 ημέρα
Βαθμός δυσκολίας: Μέτρια

Υλικά

Για το κέικ:

● 135 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
● 100 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
● 80 ml. γάλα πλήρες
● 5 αβγά (μέτρια)
● 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
● 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
● 1/4 κ.γ. αλάτι

Για το μούλιασμα:

● 200 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα
● 200 γραμμ. γάλα εβαπορέ
● 60 ml. γάλα πλήρες

Για τη σαντιγί:

● 330 ml κρέμα γάλακτος (πλήρη)
● 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
● 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τo σερβίρισμα:

100 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο (dulce de leche)
250 γραμμ. κεράσι μαρασκίνο

Γιώργος Τσούλης

Εκτέλεση

1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους των αβγών (κρατάμε τα ασπράδια στην άκρη) με τη μισή ποσότητα ζάχαρης και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να ασπρίσουν.
2. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι σε δόσεις και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις είναι έτοιμο, το αδειάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
3. Καθαρίζουμε τον κάδο του μίξερ, αδειάζουμε μέσα τα ασπράδια με το αλάτι και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα. Μόλις αρχίσει να σχηματίζεται η μαρέγκα, αδειάζουμε σιγά σιγά την υπόλοιπη ποσότητα της ζάχαρης και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
4. Αδειάζουμε σε δόσεις τη μαρέγκα στο μπολ με το γάλα και ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω με μια σπάτουλα.
5. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, το μεταφέρουμε σε φόρμα για κέικ διαμέτρου 25 εκ. με αποσπώμενη βάση, την οποία έχουμε αλευροβουτυρώσει.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175°C, στον αέρα για 25΄-35΄. Μόλις είναι έτοιμο το κέικ, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη. Με ένα ίσιο μαχαίρι κάνουμε μερικές τρύπες στην επιφάνεια του.
7. Παράλληλα, αδειάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά για το μούλιασμα και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Τα περιχύνουμε πάνω από το ζεστό κέικ, καλύπτουμε με μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για μία μέρα.
8. Ύστερα από μία μέρα, αφαιρούμε το κέικ από το ψυγείο, το ξεφορμάρουμε και το μεταφέρουμε στο σκεύος όπου θα το σερβίρουμε.
9. Για τη σαντιγί: Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να σφίξουν.
10. Για τη σύνθεση του γλυκού: Απλώνουμε με ένα κουτάλι τη σαντιγί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του κέικ, καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
11. Τοποθετούμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και στολίζουμε την επιφάνεια του γλυκού.
12. Τέλος, στολίζουμε με κερασάκια μαρασκίνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

#tsoulotip:

Κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια του κέικ για να απορροφηθεί καλύτερα το μείγμα με τα γάλατα.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο giorgostsoulis.com

Διαβάστε επίσης:

Συνταγή Γιώργος Τσούλης: Μπισκότα βανίλιας με σοκολάτα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ