Μάκης Γεωργιάδης

 

Βασιλόπιτα

Χρόνος προετοιμασίας 15΄λεπτά
Χρόνος ψησίματος : 50 λεπτά

Υλικά:
250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασίας δωματίου
1 φλιτζάνι ζάχαρη
5 αυγά
1φλιτζάνι ψίχα από φιστίκι Αίγινας
1 φλιτζάνι πούδρα αμυγδάλου
1 φλιτζάνι αλεύρι
1κ.σ. μπέικη πάουντερ
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
150 γρ. αποξηραμένα βατόμουρα (προαιρετικά)
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα μας , στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά έκτος από τα αποξηραμένα βατόμουρα που θα τα βάλουμε μέσα στο μίγμα μας στο τέλος και θα ανακατέψουμε με ένα κουτάλι. Έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει ένα ταψί με διάμετρο 26εκ., στρώνουμε το μίγμα μας μέσα στο ταψί και ψήνουμε στους 175ο C για 50΄λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμη η πίτα μας που θα το καταλάβουμε αν τρυπήσουμε με ένα μαχαίρι στο κέντρο και βγαίνει καθαρό αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα, μεταφέρουμε την πίτα σε πιατέλα και πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη.

 

Διαβάστε επίσης:

Συνταγές που σε… ανεβάζουν στην καραντίνα: Γιουβέτσι με κιμά ογκρατέν από τον Γιώργο Τσούλη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ