Εάν δουλεύεις non stop και δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου, τότε αυτή η βασιλόπιτα είναι αυτή που πρέπει να κάνεις για το γιορτινό τραπέζι.
Η συνταγή για τη συγκεκριμένη βασιλόπιτα έχει μόνο τέσσερα υλικά και γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά.
ΥΛΙΚΑ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
4 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
200 γρ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
50 γρ. βούτυρο γάλακτος (λιωμένο)
3 βανίλιες
Ξύσμα από μισό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά ένα-ένα και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζαχαρούχο γάλα.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε ελαφρά και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι.
Εάν χρησιμοποιούμε μίξερ, χαμηλώνουμε αρκετά την ένταση, εάν χρησιμοποιούμε σύρμα, ανακατεύουμε σιγά-σιγα.
Ψήνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς στον αέρα.
*Μην ξεχάσετε να προσθέσετε το φλουρί πριν βάλετε την βασιλόπιτα στο φούρνο
Όταν ψηθεί την βγάζουμε από τον φούρνο την αφήνουμε να κρυώσει και την καλύπτουμε με άχνη και αν θέλουμε τη διακοσμούμε.