Η περίοδος της νηστείας μας προτρέπει να ανακαλύψουμε vegan συνταγές και οι παναρισμένες μπουκιές είναι πάντα μια εύκολη και νόστιμη επιλογή για σνακ στο σπίτι ή στη δουλειά που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Δείτε την απολαυστική συνταγή από τον Γιώργο Τσούλη ακολούθως:
ΥΛΙΚΑ
Για τα nuggets:
170 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
360 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
230-235 ml ζωμό λαχανικών
2 κ.γ. σόγια σως
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.σ. σκόρδο, σκόνη
Για το πανάρισμα:
150 ml γάλα αμυγδάλου
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
200 γρ. τριμμένη φρυγανιά
Για το τηγάνισμα:
Ηλιέλαιο
Για το σερβίρισμα:
Vegan μαγιονέζα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Αδειάζουμε στο πολυμίξερ τα ρεβίθια, το κύμινο, το σκόρδο, τη πάπρικα, το πελτέ, τη σόγια και πολτοποιούμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το ζωμό και πολτοποιούμε ξανά. Άμα δούμε ότι δεν το ανακατεύει καλά, αφαιρούμε και ζυμώνουμε λίγο με τα χέρια μας.
- Κόβουμε σε 30 γρ. και δημιουργούμε τα nuggets, τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και τα βράζουμε για 20 λεπτά.
- Τα αφαιρούμε μόλις είναι έτοιμα και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Παράλληλα σε 1 μπολ αδειάζουμε το γάλα μαζί με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας χυλός.
- Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ τη φρυγανιά, πανάρουμε πρώτα περνώντας τα από τον χυλό, μετά από τη φρυγανιά και τηγανίζουμε για 2 με 3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Τοποθετούμε τα nuggets σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με vegan μαγιονέζα.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ, VEGAN, ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ