Το γιορτινό τραπέζι επιβάλλεται να αποτελείται από πολλά φαγητά μεταξύ των οποίων και μία βελουτέ υπέροχη σούπα. Εμείς σας προτείνουμε να ακολουθήσετε την εκπληκτική συνταγή από τον Έλληνα σεφ Γιώργο Τσούλη!
ΥΛΙΚΑ
50 γρ. κρεμμύδι, χοντροκομμένο
1 σκ. σκόρδο
800 γρ. γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
250 γρ. κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκετάκια
50 γρ. καρότα, κομμένο σε ροδέλες
0,5 κ.γ. κύμινο τριμμένο
½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
120 ml γάλα καρύδας
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Η πιο αρωματική σούπα γλυκοπατάτας από τον Γιώργο Τσούλη
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις γλυκοπατάτες, το κουνουπίδι και το καρότο. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το κύμινο, το τζίντζερ, το πιπέρι καγιέν και το ζωμό λαχανικών. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε, για 40 λεπτά.
Αφαιρούμε το καπάκι και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, αλατοπιπερώνουμε, πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ και σερβίρουμε.
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com