Μία ξεχωριστή συνταγή από την κορυφαία σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή για μικρούς και μεγάλους.

Υλικά 

  • 400 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γραμ. κασέρι κομμένο σε καρεδάκια (ή τριμμένο σε χοντρό τρίφτη)
  • 160 γραμ. ζαμπόν κομμένο σε καρεδάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 5 μεγάλα αυγά
  • 220 γραμ. γάλα
  • 220 γραμ. ελαιόλαδο απαλό
  • Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λάδι και αλεύρι για τη φόρμα
Μπαρμπαρίγου

Εκτέλεση

  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 25 εκ. με τρύπα στη μέση.
  • Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το baking powder.
  • Προσθέτουμε το τυρί, το ζαμπόν και την πιπεριά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Σε μπολ βάζουμε τα αυγά με το πιπέρι και τα χτυπάμε με σύρμα για 2 με 3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το γάλα και το λάδι και τα ανακατεύουμε με το σύρμα.
  • Τέλος, προσθέτουμε τα στερεά υλικά στα υγρά και με κουτάλι απαλά ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στη φόρμα και αλευρώνουμε ολόγυρα.
  • Πασπαλίζουμε με αλεύρι και τινάζουμε το περιττό.
  • Αδειάζουμε την ζαμπονοτυρόπιτα σε φόρμα για κέικ και ψήνουμε για περίπου μία ώρα, μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να βγαίνει καθαρή η λάμα από το μαχαίρι από το κέντρο του.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ