Μία ξεχωριστή συνταγή από την κορυφαία σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή για μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
- 400 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 250 γραμ. κασέρι κομμένο σε καρεδάκια (ή τριμμένο σε χοντρό τρίφτη)
- 160 γραμ. ζαμπόν κομμένο σε καρεδάκια
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 5 μεγάλα αυγά
- 220 γραμ. γάλα
- 220 γραμ. ελαιόλαδο απαλό
- Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λάδι και αλεύρι για τη φόρμα
Εκτέλεση
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 25 εκ. με τρύπα στη μέση.
- Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το baking powder.
- Προσθέτουμε το τυρί, το ζαμπόν και την πιπεριά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Σε μπολ βάζουμε τα αυγά με το πιπέρι και τα χτυπάμε με σύρμα για 2 με 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το γάλα και το λάδι και τα ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Τέλος, προσθέτουμε τα στερεά υλικά στα υγρά και με κουτάλι απαλά ανακατεύουμε.
- Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στη φόρμα και αλευρώνουμε ολόγυρα.
- Πασπαλίζουμε με αλεύρι και τινάζουμε το περιττό.
- Αδειάζουμε την ζαμπονοτυρόπιτα σε φόρμα για κέικ και ψήνουμε για περίπου μία ώρα, μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να βγαίνει καθαρή η λάμα από το μαχαίρι από το κέντρο του.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές εδώ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ, ΣΥΝΤΑΓΗ
Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ