Το εστιατόριο Reeza , του Rocabella Mykonos, υποδέχεται τη φετινή σεζόν σε έναν ολοκαίνουριο χώρο-έκπληξη που φέρει την υπογραφή της Stones & Walls, και με ένα μενού-πρόκληση που ορίζει την δημιουργική ελληνική κουζίνα επιπέδου.

Το Όνομα

H επιλογή της ονομασίας του εστιατορίου μας, μόνο τυχαία δεν υπήρξε. Η λέξη “ρίζα” για την ελληνική γλώσσα έχει ερμηνείες κυριολεκτικές και μεταφορικές, παράλληλα όμως ενέχει μια ειδική φόρτιση. Μέσα από το γαστρονομικό ταξίδι που συνθέτουμε, εντοπίζουμε και γευόμαστε τις ρίζες μας. Προσφέρουμε μια εμπειρία που αποσκοπεί στο να μυήσει ριζικά τον επισκέπτη στην “ελληνική γεύση” του σήμερα, μέσα από την ανάμνηση του χθες. Επιστρέφουμε στην εποχή που η πρώτη ύλη διακρινόταν για την αγνότητα, τιμάμε γνήσιες ελληνικές γεύσεις υπό το μοντέρνο πρίσμα της σύγχρονης δημιουργικής κουζίνας, μυούμαστε σε γλυκές εμπνεύσεις που έχουν ελληνική προέλευση, αποποιούμαστε οτιδήποτε επιτηδευμένο και “στημένο” και μαγικά μεταφερόμαστε σε ένα οικογενειακό τραπέζι με θέα στο Αιγαίο και τη γραφική Χώρα της Μυκόνου.

Ο Χώρος

Πλήρως ανακαινισμένος και με έντονη προσωπικότητα, ο νέος χώρος του εστιατορίου, προμηνύει τη νέα του εποχή. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Stones & Walls και η ταλαντούχα Αφροδίτη Μπονάτσου δημιούργησαν έναν χώρο που αντανακλά την ευρύτερη φιλοσοφία του Rocabella. Μέρος του “θερινού κήπου” που έχει στηθεί γύρω από τον χώρο της εντυπωσιακής infinity πισίνας 300 τετραγωνικών μέτρων (της μεγαλύτερης ξενοδοχειακής πισίνας της Μυκόνου!), το Reeza κεντρίζει τα βλέμματα μέσα από την πολυτέλεια της απλότητας που το καθορίζει. Γήινες αποχρώσεις, λιτές
γραμμές και φυσικά υλικά συνθέτουν ένα σκηνικό -προέκταση του περιβάλλοντος χώρου. Η απρόσκοπτη ενσωμάτωση του «κήπου» στην φύση και στο υδάτινο στοιχείο εξασφαλίζουν τη ζητούμενη αίσθηση διαφυγής και ελευθερίας, όπου κανείς μπορεί να δημιουργήσει προσωπικές αφηγήσεις, εμπνευσμένες από τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος και τη θάλασσα που προσφέρονται άπλετα σε συνδυασμό με την ονειρεμένη θέα στην γραφική Χώρα, την Δήλο και το Αιγαίο.

Degustation Menus
Για όσους αναζητούν μια high level γαστρονομική εμπειρία, τα μενού γευσιγνωσίας
αποτελούν την καταλληλότερη πρόταση. Επιλέξτε ανάμεσα σε πέντε degustation
menus, το Reeza Adventure, το Reeza Journey, το Green! Green!, το A fish called…
και το 1,2,3! που ικανοποιούν κάθε τύπο επισκέπτη και κάθε διάθεση με τον πλέον
ολοκληρωμένο τρόπο.

Το εστιατόριο λειτουργεί καθημερινά 19.00-00.00
www.rocabella-hotel-mykonos.com/reeza/
#reezamykonos #rocabellamykonos

Ο Ι Γ Ε Υ Σ Ε Ι Σ – Τ Ο Ν Ε Ο Μ Ε Ν Ο Υ
Τα high standards της κουζίνας και το νέο μενού του εστιατορίου επισφραγίζουν, τη νέα εποχή του Reeza. Η γαστρονομική εμπειρία που προσφέρουμε στον επισκέπτη, πρεσβεύει το fine dining, παντρεύει βιώματα της ελληνικής κουζίνας με το “σήμερα” μέσα από μια δημιουργική ματιά και θέτει κάθε πρότασή της υπό το πρίσμα κορυφαίας πρώτης ύλης και σύγχρονων τεχνικών. Executive chef , ο ταλαντούχος και με σημαντικές διακρίσεις (S. Pellegrino young chef 2015-2016) Μιχάλης Κίκης
(τον συναντάμε και ως Head Chef στο εστιατόριο Meraki London, ενώ έχει συνεργαστεί με το βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin Sat bains στο Nottigham) που με την ομάδα του, δημιουργούν γεύσεις – πρόσκληση στον κόσμο μιας συναισθηματικής μαγειρικής επιπέδου. Μαέστρος της λίστας επιδορπίων που κερδίζει τις εντυπώσεις, ο pastry chef , Σπύρος Αρτελάρης , που φέτος θέτει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά.

Πιάτα του μενού που έχουν ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις είναι:

η Αθηναϊκή, μια συνταγή από πολλούς “ξεχασμένη” που αποτελεί ωστόσο εμβληματικό πιάτο της αστικής κλασσικής κουζίνας, έρχεται στο μενού του Reeza μέσα από μία ντελικάτη και με εξωτικά αρώματα εκδοχή.

Ο καβουροντολμάς, ένα ορεκτικό που συνοψίζει γη και θάλασσα σε μια “μπουκιά” και δεν πρέπει να λείπει από κανένα τραπέζι.

Η χωριάτικη παντρεύει αρώματα και γεύσεις από το “μποστάνι αναμνήσεων” του σεφ, και παράλληλα ξυπνά μνήμες από δικά μας καλοκαίρια στο χωριό.

Το κοτόπουλο με πατάτες παραπέμπει σε κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια, με μυρωδιές που σ’ έβαζαν σε πειρασμό να πάρεις στα κρυφά μια ζουμερή μπουκιά από τον φούρνο.

Το χοιρινό με μπύρα , αποτελεί ωδή στην γη της Μυκόνου, μιας και χοιροστάσια του νησιού και τοπική μπίρα ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα κορυφαίο πιάτο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στο φετινό μενού ο επισκέπτης έχει και vegan επιλογές.

Το ξινό γιαούρτι με βύσσινο και σοκολάτα , μια γεύση συνυφασμένη με την ελληνική κουζίνα που απογειώνεται με την σοκολάτα, και το ροδάκινο καρπάτσιο συνώνυμο μιας ανοιξιάτικης βόλτας στην
εξοχή πλημμυρισμένης από αρώματα χαμομηλιού, ανθισμένες αμυγδαλιές και ζουμερά
ροδάκινα, ολοκληρώνουν την γευστική διαδρομή στο Reeza, με τον καλύτερο τρόπο.

Όλα τα παραπάνω βρίσκουν το ταίρι τους μέσα από την πλήρως ανανεωμένη λίστα κρασιού που
τιμά τον ελληνικό κι όχι μόνο – αμπελώνα, αλλά και την δημιουργική cocktail list .

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ