Ευφάνταστες και πεντανόστιμες συνταγές μοιράζεται με τους follower της στο Instagram, η Μυρτω Αλικάκη. Η πρωταγωνίστρια της επιτυχημένης σειράς του Alpha «Τατουάζ», «βάζει σε πειρασμό» τους διαδικτυακούς της φίλους, αναρτώντας φωτογραφίες με τα πιάτα της ενώ δεν είναι λίγες φορές που δημοσιεύει τις λαχταριστές συνταγές της.
Κοτόπουλο με πορτοκάλι, κάρι και μουστάρδα στη γάστρα, το σουφλέ κολοκυθιού, το χοιρινό στην κατσαρόλα με τηγανητές πατάτες, είναι μόνο κάποια από τα πιάτα της ηθοποιού.
Η Μυρτώ Αλικάκη φαίνεται ότι απολαμβάνει να περνάει κάποιες ώρες δημιουργικά στην κουζίνα, αποκλείοντας από τη διατροφή της το έτοιμο φαγητό. Τα σπιτικά μπέργκερ, χοτ ντογκ και σουβλάκια έχουν αντικαταστήσει αυτά του εμπορίου. Ακόμη και το ψωμί, όταν βρίσκει χρόνο, το ζυμώνει μόνη της.
«Πανεύκολο σπιτικό ψωμί!», είχε γράψει η Μυρτώ Αλικάκη στο Instagram, δημοσιοποιώντας τη συνταγή.
Σπιτικό ψωμί από τη Μυρτώ Αλικάκη
Υλικά:
300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γραμμάρια αλεύρι καλαμποκιού
1 κουτάκι μπύρας
3 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι
1 μπολ καριδόψιχα
λίγα κουκουνάρια
λίγος παπαρουνόσπορος
Εκτέλεση:
Λιώνετε στο multi μια κονσέρβα καλαμπόκι (στραγγισμένο ), τρεις κουταλιές ελαιόλαδο, μία κουταλιά αλάτι, καρυδόψιχα (1 μπολ), λίγα κουκουνάρια, λίγο παπαρουνόσπορο και ανακάτευετε με τα αλεύρια και τη μπίρα. Και σουσάμι για να βάλετε από πάνω. Τ’ ανακατεύετε όλα μαζί με μία σπάτουλα σε ένα μπολ, λαδώνετε μία φόρμα, και ρίχνετε μέσα το μείγμα.
Ψήνεται για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς