Το νέο εστιατόριο “Mayan” άνοιξε τις πόρτες του και ο Κεραμεικός απέκτησε ένα στέκι που θα σε ταξιδέψει σε μοναδικές γαστρονομικές γεύσεις. Η Nikkei κουζίνα και το μενού που έχει επιμεληθεί ο ταλαντούχος και καταξιωμένος σεφ Σταμάτης Τσίλιας όχι μόνο μας κέρδισαν, αλλά μας έκαναν να θέλουμε να βρεθούμε ξανά και ξανά στο εν λόγω εστιατόριο, το οποίο ο Δημήτρης Ζήσης και ο διακεκριμένος σεφ έχουν φροντίσει να μετατρέψουν σε έναν χώρο που σε κερδίζει αμέσως, με το design να έχει την υπογραφή του Παναγιώτη Μπάφη.

Στο μενού πρωταγωνιστεί η Ιαπωνική-Περουβιανή κουζίνα, με επιρροές από Εκουαδόρ, Λιβύη, Παραγουάη, Χιλή, ενώ τα γλυκά τα έχει αναλάβει ο Θανάσης Τσαγκλιώτης, και τα cocktails ο Άρης Χατζηαντωνίου. Ο Σταμάτης Τσίλιας μας υποδέχτηκε στο εν λόγω εστιατόριο και μας μίλησε για το μενού, τονίζοντας πως «οι γεύσεις συνδυάζουν το γλυκό, το καυτερό, το όξινο, ενώ ο κόσμος το διασκεδάζει αφού οι γεύσεις για πολλούς είναι καινούργιες».

Ο Σταμάτης Τσίλιας κάνεις τις προτάσεις του σε όσους επιλέγουν το “Mayan” και οι θαμώνες δοκιμάζουν με ευχαρίστηση τις μοναδικές γεύσεις, με το σεβίτσε να κυριαρχεί. Ο χώρος είναι πραγματικά όμορφος και διακρίνεται από καλαισθησία, ενώ το ανοιχτό πάσο δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να παρακολυυθεί τη διαδικασία προετοιμασίας των πιάτων: «Θέλαμε να κάνουμε ένα χώρο ήρεμο, μίνιμαλ και όχι πολύ φολκλόρ. Θέλουμε να δίνουμε την καλύτερη εξυπηρέτηση σε χώρο, φαγητό και ποτό. Γι’ αυτό έχουμε μια λίστα με κρασιά 100 ετικετών, από Ελλάδα, Ισπανία και Χιλή. Το μενού μας περιέχει σούσι με στοιχεία παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας, αλλά όλο το υπόλοιπο είναι μέσα από τη Nikkei. Παίζουμε με δικές μας σάλτσες, με υλικά περουάνικα αλλά και με πιάτα πιο κοντά στη νοοτροπία του Έλληνα. Όλα τα δημιουργούμε μόνοι μας και χειροποίητα».

Ο Σταμάτης Τσίλιας στο πάσο που ο κόσμος μπορεί να παρακολουθεί την παρασκευή των πιάτων

Ο Σταμάτης Τσίλιας, όμως, μας αποκάλυψε το πιάτο το οποίο δεν πρέπει να χάσει κανείς όταν βρεθεί στο “Mayan”. «Θα σου πω τη σεβίτσε. Έχουμε τρία διαφορετικά πιάτα, αλλά θα σου αναφέρω το μεσογειακό το οποίο αρωματίζουμε με μανταρίνι. Ο κόσμος το επιλέγει πολύ λόγω αρωμάτων και γεύσης. Έχει το κάτι διαφορετικό λόγω των εσπεριδοειδών». Το σεβίτσε (ceviche) αποτελεί μια μέθοδο μαγειρικής που χρησιμοποιεί την οξύτητα του χυμού των εσπεριδοειδών ώστε να μετουσιώσει τις πρωτεΐνες της σάρκας των θαλασσινών ή ψαρικών σε στάδιο που είναι εύκολα βρώσιμες. Πρόκειται για παραδοσιακή τεχνική της Περουβιανής κουζίνας που έγινε δημοφιλής στη Λατινική Αμερική και έχει κατακτήσει τον κόσμο τα τελευταία χρόνια.

mayan

Το “Mayan” ήρθε για να μείνει! Είναι καλόγουστο, ατμοσφαιρικό, μίνιμαλ και με μια διαφορετική αύρα. «Είναι το σπίτι του Δημήτρη και του Σταμάτη», όπως μας επισήμανε ο Σταμάτης Τσίλιας και αυτό που επιθυμούν είναι να φροντίσουν ώστε ο κάθε «καλεσμένος» τους να περάσει όμορφα, να γευτεί και να πιει ποτά ιδιαίτερα και ξεχωριστά!

Εμείς γευτήκαμε σεβίτσε μεντιτερανέα, hot dog με λουκάνικο θαλασσινών σε ψωμάκι bao buns με τη μους φασολιών στη βάση να μας προκαλεί σοκ! Όμως, η σεβίτσε εκουαδόρ με την spicy παραλλαγή στη γαρίδα δεν ήταν μόνο εκπληκτική αλλά εθιστική! Γλυκό; Φυσικά και δοκιμάσαμε! Το γλυκό πίνια με τον καραμελωμένο ανανά και το παγωτό από γλυκάνισο, το κραμπλ κανέλας και το σιρόπι από τον καραμελωμένο ανανά μας έκανε να αναλογιστούμε γιατί δεν το έχουμε δοκιμάσει νωρίτερα!

Ο Παναγιώτης Μπάφης έχει κάνει μια καταπληκτική δουλειά στη διακόσμηση του χώρου, ενώ οι πίνακες που κοσμούν τους τοίχους κερδίζουν το βλέμμα, ενώ ο σεφ μας έδωσε μια έξτρα πληροφορία. Οι εν λόγω πίνακες αποτελούν τα τατουάζ που θα έκανε ο Σταμάτης Τσίλιας αλλά δεν τόλμησε τελικά!

Μεγάλου Αλεξάνδρου 114, Κεραμεικός
Τηλ. 216 2020065
Facebook: @mayan.restaurants
Instagram: @mayan.restaurants

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!