Μεσσηνία, 28 Ιανουαρίου 2025 – Η Costa Navarino εισάγει μια νέα γαστρονομική εμπειρία, συνεργαζόμενη με το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο CTC Urban Gastronomy και τον σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη. Η συνεργασία αφορά τρεις σημαντικούς χώρους εστίασης στο Navarino Dunes, ενισχύοντας την τουριστική και γαστρονομική ταυτότητα της περιοχής.
Το νέο εστιατόριο Paráfrasi by CTC θα αποτελέσει τον πυρήνα αυτής της γαστρονομικής πρότασης, προσφέροντας fine comfort food. Εδώ, παραδοσιακές ελληνικές συνταγές παίρνουν νέα πνοή, με δημιουργικές ανατροπές από τον σεφ και με εξαιρετικά τοπικά προϊόντα που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς. Τα πιάτα αναδεικνύουν τη γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας, ενώ η φιλοσοφία του CTC βασίζεται στον απόλυτο σεβασμό στα ποιοτικά υλικά και την κατανόηση των ελληνικών παραδόσεων.
Ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης σημειώνει: «Η φιλοσοφία του CTC πηγάζει από τον σεβασμό μας στα ποιοτικά υλικά, πιστεύοντας ακράδαντα ότι όλα ξεκινούν από την πρώτη ύλη. Στο Paráfrasi by CTC, αποδίδουμε τη δική μας ερμηνεία στην αυθεντική ουσία της Ελληνικής κουζίνας, αναδεικνύοντας τη διαχρονικότητά της με έναν σύγχρονο, δημιουργικό τρόπο».
Παράλληλα, το Souvlakerie παραμένει πιστό στην παράδοση του καλύτερου σουβλακιού, προσφέροντας αυθεντικές γεύσεις με εξαιρετικής ποιότητας υλικά, σε κλασικές και σύγχρονες διασκευές. Στο Kafenio, η παραδοσιακή φιλοσοφία του ελληνικού καφενείου συνδυάζεται με μια σύγχρονη προσέγγιση, προσφέροντας έναν ανανεωμένο χώρο για καφέ και μεζέδες.
Σύμφωνα με τις αρχές αειφορίας της Costa Navarino, οι χώροι εστίασης υιοθετούν πρακτικές βιώσιμης γαστρονομίας, όπως η φιλοσοφία nose-to-tail για την ελαχιστοποίηση της σπατάλης των πρώτων υλών, καθώς και τη χρήση τοπικών, εποχιακών προϊόντων που ενισχύουν την τοπική οικονομία.
Τα νέα μενού των εστιατορίων στο Navarino Dunes θα παρουσιαστούν την άνοιξη, προσκαλώντας τους επισκέπτες σε μια ανανεωμένη γαστρονομική εμπειρία για τη φετινή χρονιά.
Εστιατόριο CTC Urban Gastronomy & Σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης
Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης είναι ένας οραματιστής της γαστρονομίας, του οποίου το πάθος για τη μαγειρική αναδύθηκε από τα νεανικά του χρόνια και καλλιεργήθηκε μέσω της εκπαίδευσης του σε σχολές παγκοσμίου κλάσης στη Γαλλία. Στη συνέχεια, εργάστηκε δίπλα σε μεγάλους δασκάλους των οποίων τα εστιατόρια είναι βραβευμένα με 3 αστέρια Michelin. Το πρώτο του επιχειρηματικό εγχείρημα, το CTC Urban Gastronomy, έκανε το κοινό να τον αγκαλιάσει από την αρχή, με αποκορύφωμα τη βράβευση με αστέρι Michelin το 2021, το οποίο διατηρεί μέχρι σήμερα. Στόχος του είναι να προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία στην Ελλάδα, με σεβασμό στις αρχές της βιωσιμότητας.
Σχετικά με την Costa Navarino
Η Costa Navarino είναι ο αειφόρος προορισμός υψηλών προδιαγραφών που βρίσκεται στη Μεσσηνία, σε ένα από τα πιο μαγευτικά παραθαλάσσια τοπία της Μεσογείου, με 4.500 χρόνια ιστορίας. Κύρια φιλοσοφία της είναι η ανάδειξη της Μεσσηνίας, με σεβασμό για το περιβάλλον, τις παραδόσεις και την τοπική κοινωνία. Στην Costa Navarino βρίσκονται ξενοδοχεία 5 αστέρων, ιδιωτικές κατοικίες, γήπεδα γκολφ και πλήθος δραστηριοτήτων για κάθε εποχή του χρόνου.