Ο Ανδρέας Αβραμίδης αναδείχθηκε ως ο πιο Sustainable bartender στην Ελλάδα, στο διαγωνισμό του Flor de Caña Sustainable Cocktail Challenge 2024.

Συνολικά 7 φιναλίστ από όλη την Ελλάδα κατέφθασαν στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο Kazba Bar Kouzina στο Πόρτο Ράφτη, όπου και διεξάχθηκε ο μεγάλος τελικός του Flor de Caña Sustainable Cocktail Challenge για την Ελλάδα.

Ωστόσο, πριν το διαγωνιστικό μέρος τους περίμενε μια ξεχωριστή εμπειρία, μία μοναδική ξενάγηση στο πιο βιώσιμο οίκημα στην Ελλάδα Helios Eco Lab. Η ξενάγηση αυτή τους έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ενσωματώσουν στην καθημερινότητά τους το στοιχείο της βιωσιμότητας, σε μορφές και πρακτικές που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί. Ο κ. David Davis, ιδιοκτήτης του οικήματος, ήταν αυτός που μοιράστηκε τις γνώσεις και τις εμπειρίες του πάνω στο αντικείμενο αυτό.

cocktail

Μετά από αυτό το φανταστικό tour, ήταν ώρα να ξεκινήσει το διαγωνιστικό μέρος στο Kazba Bar Kouzina, μια τοποθεσία που προσομοιάζει ιδιαίτερα το μέρος που θα διεξαχθεί ο μεγάλος παγκόσμιος τελικός, τα νησιά Las Isletas της Νικαράγουας.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι παρακολουθώντας τον διαγωνισμό είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν δροσιστικά cocktails με βάση το ρούμι Flor de Caña αλλά και πεντανόστιμες δημιουργίες από τον σεφ του μαγαζιού.

Μετά την παρουσίαση όλων των συνταγών του διαγωνισμού, τις εντυπώσεις κέρδισε η δημιουργία του Ανδρέα Αβραμίδη, όπου και αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού. Ο Ανδρέας είναι 34 ετών και εργάζεται στον χώρο της εστίασης πάνω από μια δεκαετία, ενώ σήμερα μπορεί κανείς να τον βρει στο all day bar restaurant Κόκκινη Σβούρα, στο Χαλάνδρι.

Το βραβείο το κέρδισε η μοναδική συνταγή του με τίτλο «Circle OF Life» με την οποία θέλησε να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο όλα τα bar μπορούν να αξιοποιούν τα τοπικά και εποχικά υλικά τους με το ελάχιστο δυνατό οικολογικό αποτύπωμα. Το υλικό το οποίο αποτέλεσε βασική του έμπνευση είναι το πεπόνι!

Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Στο ποτό, τίποτα δεν πάει χαμένο – κάθε μέρος του φρούτου χρησιμοποιείται με διαφορετικές τεχνικές. Παίρνουμε συστατικά που συνήθως πετιούνται στα μπαρ και τους δίνουμε νέα ζωή. Με το Flor de Caña ως σύμμαχο, δίνουμε ξανά ζωή στο φρούτο μας, χρησιμοποιώντας τους σπόρους του για κομποστοποίηση και δημιουργία φυσικού λιπάσματος, που μας επιτρέπει να αναγεννούμε και να επαναχρησιμοποιούμε ό,τι μας προσφέρει η φύση».

Η νικήτρια συνταγή του «Circle of Life»:

  • Flor de Caña 12 Years
  • Λικέρ πίκλας από φλούδες πεπονιού
  • Homemade bitter σοκολάτας-καφέ-βανίλιας
  • Kvass Cordial από πεπόνι

Η μοναδική αυτή εμπειρία δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς τη συμβολή του Αναστάσιου Καραφουλίδη, που ως Brand Ambassador του Flor de Caña και host του διαγωνισμού, έδινε τις απαραίτητες κατευθύνσεις στους διαγωνιζομένους.

Σημαντικό ρόλο επίσης έπαιξε και η εμψύχωση των φιναλίστ από των Αλέξανδρο Σερέτη, περσινό νικητή του Flor de Caña SCCH, όπου με τις συμβουλές του βοήθησε τους διαγωνιζόμενους. Την δεύτερη θέση, του αναπληρωτή κατέλαβε ο Θάνος Σιδέρης, bartender και ιδιοκτήτης του Sips+Sins, στη Λάρισα.

Οι υπόλοιποι φιναλίστ:

  • Γιώργος Αθανασόπουλος – Cocktail Bar Lemoni
  • Στέργιος Παπαδόπουλος – W Costa Navarino
  • Χρήστος Ρουμπείδης – One & Only Kea Island
  • Γιάννης Δραμανίδης – Omnia Restaurant Santorini by Canaves Epitome
  • Μιλτιάδης Τσίκας – The Dalliance House

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ COCKTAIL, , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ