Το COOK at HOME, γνωρίζοντας πώς να συνδυάζει τα κατάλληλα υλικά για να δημιουργεί νόστιμες σπιτικές γεύσεις, μπαίνει στην κουζίνα μας αυτές τις γιορτές με μία μοναδική limited edition σάλτσα. Μία ολοκληρωμένη συνταγή για Γιορτινό Χοιρινό Γάστρας, με χειμωνιάτικα φρούτα και μπράντυ που θα εντυπωσιάσει όλους με τη γεύση της.
Το μείγμα των μπαχαρικών, τα εσπεριδοειδή σε συνδυασμό με το μπράντυ και τα υπόλοιπα φυσικά υλικά, απογειώνουν τη συνταγή για ένα απολαυστικό εορταστικό γεύμα.
Η γιορτινή σάλτσα του COOK at HOME θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένα καταστήματα σε Αθήνα και επαρχία, και σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων.
Γιορτινό χοιρινό στη γάστρα με δαμάσκηνα και βερίκοκα
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
2. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το τοποθετούμε στη γάστρα.
3. Περιχύνουμε τη σάλτσα μαγειρέματος, προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν τα υλικά με το κρέας.
4. Ψήνουμε με σκεπασμένη τη γάστρα για 2 με 2 ½ ώρες.
Τα τελευταία 15 λεπτά, ξεσκεπάζουμε τη γάστρα, προσθέτουμε τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα, και συνεχίζουμε το ψήσιμο ώστε να πάρει χρώμα το κρέας.
Τρόπος σερβιρίσµατος
Σε πιατέλα τοποθετούμε το κρέας με τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα και περιχύνουμε τη σάλτσα.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
10′
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
150′
ΜΕΡΙΔΕΣ
8
Υλικά
• 2kg χοιρινός λαιμός
• 1 σάλτσα μαγειρέματος COOK at HOME για Γιορτινό Χοιρινό Γάστρας
• 10-15 αποξηραμένα δαμάσκηνα
• 10-15 αποξηραμένα βερίκοκα
• 250ml νερό (1/2 μπουκάλι)
• Αλάτι – πιπέρι
• Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Tip: Για καλύτερη εμφάνιση και γεύση, μπορείτε να σοτάρετε σε λίγο λάδι το κρέας (είτε ολόκληρο είτε σε κομμάτια), προτού το τοποθετήσετε στη γάστρα.