Η Αθήνα είναι μία από τις πλέον ζωντανές πόλεις, διάσημη για τη νυχτερινή ζωή της και εσχάτως για τις γαστρονομικές της προσθήκες.
Νέα στέκια, νέες γεύσεις, διάσημοι σεφ, συνταγές με ιστορία που βρίσκουν νέα πνοή, αποδοσμένες σε σύγχρονα πιάτα, ιδιαίτερα και εκλεπτυσμένα. Η ελληνική κουζίνα αναβαθμίζεται διαρκώς, χωρίς ωστόσο να χάνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που την έκαναν να ξεχωρίσει. Φρέσκα ελληνικά προϊόντα, καλομαγειρεμένα, σε μια όμορφη και ενδιαφέρουσα σύμπραξη που μας καλεί να της παραδοθούμε ξανά και ξανά.
Το νέο αγαπημένο στέκι ήρθε στον Ν. Κόσμο. Γευστικές προτάσεις από τον σεφ Βασίλη Τζίμα, με πυρήνα το ελληνικό στοιχείο που πρωταγωνιστεί, στο Louiza αθενς. Από το πρωί για καφέ μέχρι αργά το βράδυ για φαγητό, γλυκό και μοναδικά κοκτέιλ.
Καγιανάς, ομελέτα με ασπράδια, μανιτάρι, κολοκύθι, Open face με μαρμελάδα ντομάτας, σπανάκι, φέτα με αυγά τηγανιτά ή κοτόπουλο με τσιπς πατάτας, granola με φράουλες, αχλάδι, μέλι και chia seeds, αλλά και οι γλυκές αυγοφέτες με τσουρέκι, κρέμα πατισερί αρωματισμένη με πορτοκάλι, σοκολάτα και φράουλες είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που μπορούν να συνοδεύσουν μοναδικά τον καφέ σου ή τη σπιτική λεμονάδα!
Το μεσημέρι, στον κηπάκο ή το deck του Luisa αθενς, στρώνονται τα ντελικάτα τραπεζάκια και αναμένουν τους Αθηναίους για ένα χαλαρό lunch break. O κατάλογος επιφυλάσσει ευχάριστες και light προτάσεις, όπως τον ντάκο με μαρμελάδα ντομάτας και φέτα, αλλά και τη σαλάτα με ανάμεικτα σαλατικά και κοτόπουλο. Το φιλέτο λαβράκι με σοτέ λαχανικά και σάλτσα από μουστάρδα και εστραγκόν ή το κοτόπουλο φιλέτο με πουρέ μαϊντανόριζας, σάλτσα κόκκινου κρασιού και ψητά μανιτάρια αποτελούν τις τέλειες ιδέες.
Σφιγγός 13, Αθήνα, τηλ. 21 0921 8120