Την Τρίτη 19 Ιουλίου, στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στις Κρηνίδες Καβάλας, η Μαρινέλλα και ο Μάριος Φραγκούλης ενθουσίασαν πάνω από 2.500 θεατές, με ένα μαγικό μουσικό ταξίδι, συμβάλλοντας με το δικό τους μοναδικό τρόπο στην επίτευξη του ανθρωπιστικού σκοπού της εκδήλωσης του Συλλόγου Θυάτειρα, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας.
Mε την παρουσία τους τίμησαν το Σύλλογο Θυάτειρα o Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας, ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Ελευθέριος εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη ΦΝΘ κ. Στέφανο, πλήθος εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και επαγγελματικών φορέων, καθώς και επιχειρηματίες και μέλη του Συλλόγου Θυάτειρα η συνεργασία των οποίων συνετέλεσε στην ανεπανάληπτη αυτή επιτυχία στην ιστορία του Φεστιβάλ των Φιλίππων, του δεύτερου μεγαλύτερου φεστιβάλ της χώρας μετά τα Επιδαύρια!
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θυάτειρα κ. Γιώργος Παπαγιαννόπουλος ανέφερε ότι «η Διεθνής Ένωση Φίλων Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας στηρίζει το έργο του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Νικήτα, καθώς και ότι οι δράσεις του συλλόγου έχουν σκοπό να προωθούν τον Ελληνισμό και να αποτελούν μια ακόμη γέφυρα του Απόδημου Ελληνισμού με την Μητέρα-Πατρίδα». Ο Πρόεδρος τόνισε την κοσμοϊστορική σημασία και τους συμβολισμούς των Κρηνίδων, αφού σχεδόν δύο χιλιάδες χρόνια πριν, η πρώτη χριστιανή, η Αγία Λυδία η Φιλιππισία από τα Θυάτειρα της Μ. Ασίας βαπτίστηκε από τον Απόστολο Παύλο στα νερά του Ζυγάκτη και ξεκίνησε η εξάπλωση του Χριστιανισμού στην Ευρώπη και στη συνέχεια σε ολόκληρο τον κόσμο!
Συνεχίζοντας με μεγάλη συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας εκδήλωσε την μεγάλη του χαρά για την θερμότατη υποδοχή του κόσμου αναφέροντας ότι στον επόμενο σταθμό του ταξιδιού του στην Κωσταντινούπολη, θα μεταφέρει στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο την αγάπη των χιλιάδων θεατών, που συνέχιζαν εκείνη τη στιγμή να συρρέουν εντός και εκτός του Αρχαίου Θεάτρου των Φιλίππων για να νιώσουν όσο πιο κοντά γίνεται τον παλμό της εκδήλωσης και να τραγουδήσουν όλοι μαζί με δύο μοναδικούς καλλιτέχνες!
Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο έργο της διαποίμανσης και της στήριξης τουλάχιστον 100 κοινοτήτων στην Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, σε ένα ποίμνιο που αριθμεί πάνω από 500.000 Έλληνες από την Κύπρο κι από την Ελλάδα και εξήρε και την προσφορά του Συλλόγου Θυάτειρα για τις δράσεις του που αποτελούν ένδειξη αλληλεγγύης και αγάπης μεταξύ των Ελλήνων απανταχού της γης!
Άλλωστε η πρώτη φορά που η Μαρινέλλα και ο Μάριος Φραγκούλης ένωσαν τις φωνές τους ήταν στην επίσης sold out συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, τον Σεπτέμβριο του 2021, με βασικό σκοπό του Συλλόγου Θυάτειρα την ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Βόρειο Εύβοια.
Το 2022 είναι η χρονιά επέτειος των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής αλλά και η αφετηρία των δράσεων του Συλλόγου Θυάτειρα για τη ενίσχυση του Ε.Σ.Υ., που ξεκίνησε με το Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α. και το Ιατρείο Καστελλορίζου, αναλαμβάνει το έργο της προμήθειας υγειονομικού υλικού στην περιοχή των Κρηνίδων, και συνεχίζει τον σκοπό αυτό σε πανελλήνια κλίμακα με επόμενο σταθμό το Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου.
Λίγα λόγια για τον «Σύλλογο Θυάτειρα»
Ο «Σύλλογος Θυάτειρα» είναι μία φιλανθρωπική, πολιτιστική και κοινωνική ένωση με πολυδιάστατη δράση που στηρίζει το ανθρωπιστικό έργο του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μ. Βρετανίας, Υπερτίμου και Εξάρχου Δυτικής Ευρώπης και Ιρλανδίας κ. Νικήτα και αποτελεί σημαντική γέφυρα των Ελλήνων της διασποράς με την Μητέρα-Πατρίδα. Έχοντας συναίσθηση των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες κοινωνίες, ο «Σύλλογος Θυάτειρα» συνεργάζεται ευρύτερα με ελληνικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο για την υλοποίηση σειράς πρωτοβουλιών πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού χαρακτήρα.
Στόχος των ενεργειών αυτών είναι η οικοδόμηση δικτύων αλληλεγγύης και συνεργασίας που θέτουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και έχουν άξονα τις πανανθρώπινες πολιτισμικές αξίες της ελληνικότητας. Βασικός του στόχος είναι και η προώθηση του ελληνισμού και η συνεχής προβολή της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη του πολιτισμού.