Το abraOvata, το εστιατόριο της απαράμιλλου φυσικού κάλλους Λίμνης Βουλιαγμένης, υποδέχεται τη νέα σεζόν με executive chef τον John Σκοτίδα, ο οποίος, μετά την επιτυχημένη πορεία του ως πρεσβευτής της ελληνικής κουζίνας στο Λονδίνο (Mazi, Suzi Tros), κάνει το ντεμπούτο του στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας.     

Στο ανανεωμένο μενού του abraOvata, ο ταλαντούχος chef, αντλώντας την έμπνευσή του από τους τόπους καταγωγής και τις γευστικές μνήμες του, συνδυάζει με μαεστρία και ισορροπία την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με λατινοαμερικάνικες και ασιατικές νότες και υφές. Οικείες και εξωτικές γεύσεις παντρεύονται δημιουργικά για να προσφέρουν μία μοναδικού χαρακτήρα γαστρονομική εμπειρία, βασισμένη σε ελληνική πρώτη ύλη από τοπικούς παραγωγούς με σεβασμό στην εποχικότητα και τις αρχές της βιωσιμότητας.  

Signature πιάτα όπως τα empanadas με σπετσοφάι και τυρομάλαμα, το taco με καρότο BBQ, pico de gallo και dukkah, το beef tartare με rocoto ketchup, στάκα και κρόκο αβγού με aji, το χταπόδι με mole ελιάς, φάβα και σοκολάτα, η κακαβιά αστακού με udon noodles, XO sauce και ούζο, και το αρνί με μελιτζάνα, miso, μαύρο σκόρδο και κρεμμύδι αποτυπώνουν την πολυδιάστατη γαστρονομική φιλοσοφία του John Σκοτίδα. Τα λαχταριστά επιδόρπια υπογράφει η pastry chef Καλλιόπη Μαρού.    

Το βραδινό μενού του abraOvata συνοδεύεται από μία wine & champagne list με προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες, και από την cocktail list του Χάρη Πλέσσα με ανάλαφρες, δροσιστικές πρωτότυπες δημιουργίες και σπιρτόζικα twists σε κλασικά cocktails όπως το Citrea, μία παραλλαγή της αγαπημένης Paloma. 

Ο John Σκοτίδας επιμελείται επίσης το lunch και το snack menu του abraOvata, ενώ έμφαση δίνεται στην απόλαυση του καφέ με τη δημιουργία ενός αποκλειστικού house blend από τον βραβευμένο coffee expert Στέφανο Δωματιώτη.    

Η ανανέωση του χώρου του abraOvata με raw υλικά, γαλήνιες αποχρώσεις του πράσινου, primitive λεπτομέρειες και ένα ολοκαίνουργιο tree bar, εναρμονίζεται με τη φυσική ομορφιά του τοπίου, δημιουργώντας το πιο ελκυστικό σκηνικό των νοτίων προαστίων για καλοκαιρινές αποδράσεις.      

Η φετινή άφιξη του abraOvata μέσα στον Μάιο υπόσχεται μία εμπνευσμένη εμπειρία διεθνών προδιαγραφών, που μετατρέπει τη Λίμνη Βουλιαγμένης σε γαστρονομικό προορισμό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!