Tην Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στο La Scala Theater στο Μιλάνο πραγματοποιήθηκαν τα βραβεία Green Carpet Fashion για το 2019. Η Max Mara έλαβε το CNMI Βραβείο ως αναγνώριση της βιωσιμότητας για το CameLuxe, μιας εξαιρετικά φίνας τεχνολογίας επένδυσης. Το βραβείο έλαβε ο κ. Elia Maramotti, της τρίτης γενιάς της οικογένειας που έχει τον όμιλο Max Mara Fashion Group και διατελεί επί του παρόντος brand director του MAX&Co.

Elia Maramotti

Λαμβάνοντας υπόψη την εκπληκτική δουλεία που πραγματοποιεί η EcoAge μέσω της έρευνας, της προώθησης νέων ταλέντων και την υποστήριξη της μάχης για την ενίσχυση της βιωσιμότητας στη βιομηχανία της μόδας, ο οίκος Max Mara αποφάσισε να παρουσιάσει ένα απόλυτα βιώσιμο look στα Green Carpet Fashion Awards στο Μιλάνο. Ο creative director του οίκου Ian Griffiths σχεδίασε ένα πλήρως ανακυκλωμένο look, που αποτελείται από ένα τοπ, μια φούστα και ένα κοντό παλτό. Το τοπ, η φούστα και το περίβλημα του παλτό είναι φτιαγμένα από οργανικό μετάξι, παροχή της κατασκευαστικής εταιρείας υφασμάτων Clerici Tessuto στην Ιταλιά, αποφεύγοντας τη χημική ρύπανση από φυτοφάρμακα και το υλικό CameLuxe έχει χρησιμοποιηθεί για την επένδυση του παλτό. Το look φορέθηκε κατά την τελετή απονομής των βραβείων από το πανέμορφο μοντέλο Doutzen Kroes.

Doutzen Kroes

Σε ένα σύστημα κυκλικής οικονομίας ο στόχος είναι να δημιουργείς λιγότερα απόβλητα με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκμετάλλευση υλικών και υφασμάτων που υφίστανται στη διαδικασία παραγωγής. Ο οίκος  Max Mara, το απορριφθέν μαλλί από τα παλτό (και όχι μόνο) επαναχρησιμοποιείται για τη δημιουργία μιας ζεστής επένδυσης. Αυτή η επένδυση είναι ικανή να διατηρήσει τις ίδιες ιδιότητες με αυτές των παρθένων υλικών, χωρίς να απαιτείται επιπρόσθετη κατανάλωση. Αυτή η μορφή επένδυσης κατασκευάζεται στην Ιταλία και ονομάζεται CameLuxe. Έτσι δημιουργούν ένα υλικό ανθεκτικό, το οποίο διαθέτει εξαιρετικές ιδιότητες ελαστικότητας και αντοχής και προσφέρει ισχυρή επένδυση. Το CameLuxe έρχεται να θέσει ένα νέο όριο στην οικολογική υπεύθυνη βιομηχανία της μόδας, δίνοντας ένα νέο λόγο ύπαρξης στα απορριφθέντα πολύτιμα υλικά, μέσω μιας διαδικασίας που είναι λιγότερο επιζήμια όσο αφορά την κατανάλωση ενέργειας, την παραγωγή αποβλήτων, τη χρήση νερού, τις εκπομπές CO2.

Ian Griffiths

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ