Το κέικ Victoria πήρε το όνομά του από τη βασίλισσα Βικτώρια, η οποία έτρωγε τακτικά μια φέτα παντεσπάνι με το τσάι της, κάθε απόγευμα!

Οι Pastry Chef’s του Buckingham Palace μοιράζονται με χαρά αυτή την παραδοσιακή συνταγή.

Υλικά για παντεσπάνι:

-3 αυγά

-150 γρ ζάχαρη άχνη

-150 γρ ανάλατο βούτυρο

-150 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

-1/2 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας

– Μαρμελάδα (φράουλα ή βατόμουρο)

Εκτέλεση για παντεσπάνι:

-Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C 
-Λαδώστε και στρώστε δύο φόρμες για κέικ 20 cm (αν έχετε μόνο μία φόρμα, μπορείτε να ψήσετε το παντεσπάνι και να το κόψετε στη μέση)

-Χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη, το άρωμα βανίλιας και το μαλακωμένο ανάλατο βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν

– Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά

-Προσθέστε σταδιακά τα χτυπημένα αυγά, λίγο-λίγο, για να μην πήξει το μείγμα

-Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε στο μείγμα

– Μοιράζουμε το μείγμα του κέικ στις δύο φόρμες για κέικ και λειαίνουμε

– Τοποθετούμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κέικ.

-Βάλτε ένα μαχαίρι και βεβαιωθείτε ότι βγαίνει καθαρό

-Βγάζουμε τα παντεσπάνια από τα φορμάκια τους και τα αφήνουμε να κρυώσουν

Υλικά για βουτυρόκρεμα:

-150 γρ βούτυρο μαλακωμένο ανάλατο

-220 γρ ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

-1/3 λοβό βανίλιας ή απόσταγμα βανίλιας

Εκτέλεση για Βουτυρόκρεμα:

-Απλώστε το μαλακωμένο βούτυρο με την κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη και τους σπόρους από τον λοβό βανίλιας (ή το άρωμα βανίλιας)

Συναρμολόγηση του κέικ:

-Βεβαιωθείτε ότι και τα δύο παντεσπάνια είναι εντελώς κρύα πριν απλώσετε μια στρώση μαρμελάδας στην επιφάνεια ενός παντεσπανιού

-Απλώστε μια παχιά στρώση βουτυρόκρεμα πάνω από τη μαρμελάδα (αν προτιμάτε μπορείτε να το κάνετε πρώτα)

-Τοποθετήστε απαλά το δεύτερο παντεσπάνι από πάνω και πιέστε απαλά προς τα κάτω

-Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε με φρέσκο ​​αγγλικό τσάι!

Πηγή: royal.uk

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ