Η βασίλισσα Σίλβια πραγματοποίησε μεγαλοπρεπή εμφάνιση κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου προς τιμήν του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν και της συζύγου του Μπριζίτ.

Οι Μακρόν έφτασαν στη Στοκχόλμη την Τρίτη και κατά την άφιξη τους τούς υποδέχτηκαν ο βασιλιάς Γουστάβος και ο Σουηδός πρωθυπουργός, Ουλφ Κρίστερσον.

Η επίσκεψη κορυφώθηκε με ένα πλούσιο δείπνο στο μπαρόκ παλάτι της Στοκχόλμης, που εκτείνεται σε 11 ορόφους και διαθέτει 600 δωμάτια.

Η πριγκίπισσα Σοφία φόρεσε ένα σαμπανιζέ φόρεμα από τον Lars Wallin, ενώ η πριγκίπισσα Βικτόρια φορούσε ένα ballgown H&M. Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, φόρεσε ένα μπλε φόρεμα με πέτρες γύρω από το λαιμό και τη μέση.

Ωστόσο η πιο ενδιαφέρουσα παρουσία της βραδιάς ήταν αυτή της βασίλισσας Σύλβιας. Συνδύασε το μωβ φόρεμα της που έφερε την υπογραφή του οίκου από τον Georg et Arend με την Bernadotte Cameo Tiara, μία από τις πιο εντυπωσιακές τιάρες στον κόσμο.

Η Bernadottte Cameo Tiara είναι ένα εκπληκτικό παράδειγμα κοσμημάτων των αρχών του δέκατου ένατου αιώνα – μνημειώδες και βαθιά εντυπωσιακό, κατασκευασμένη χωρίς ούτε ένα διαμάντι.

Η Bernadotte Cameo Tiara. Photo: Instagram theroyaljewelryvault
Η Bernadotte Cameo Tiara. Photo: Instagram theroyaljewelryvault

Η τιάρα δεν είναι μόνο ένα εκπληκτικά όμορφο κόσμημα, αλλά και ένα σπάνιο ιστορικό κειμήλιο που συνδέει τη Σουηδία και τη Γαλλία. Παραγγέλθηκε από τον αυτοκράτορα Ναπολέοντα για τη σύζυγό του αυτοκράτειρα Ιωσηφίνα.

Κατασκευάστηκε από τον Γάλλο κοσμηματοπώλη, Eugène Marie Nitot, λίγο μετά τη στέψη του αυτοκράτορα τον Δεκέμβριο του 1804 – πριν από 220 χρόνια. Είναι εξαιρετικό να σκεφτεί κανείς ότι ένα κομμάτι με τέτοια ιστορία θα μπορούσε να φορεθεί ακόμα και σήμερα.

Όσο για τη σύνθεση της τιάρας: είναι φτιαγμένη από μαργαριτάρια και καμέο τοποθετημένα σε κόκκινο χρυσό. Κάθε καμέο αντιπροσωπεύει μια διαφορετική σκηνή από την ελληνική μυθολογία.

Η βασίλισσα Σίλβια φόρεσε την τιάρα στο γάμο της με τον βασιλιά Γουστάβοτο 1976 και στέφθηκε έτσι βασίλισσα.

Η βασίλισσα Σίλβια φόρεσε στο γάμο της το 1976 την Bernadotte Cameo Tiara. Photo: Instagram theroyaljewelryvault
Η βασίλισσα Σίλβια φόρεσε στο γάμο της το 1976 την Bernadotte Cameo Tiara. Photo: Instagram theroyaljewelryvault

Τώρα είναι 80 ετών και έχει τρία παιδιά με τον Καρλ Γκουστάφ: την πριγκίπισσα – διάδοχο Βικτώρια, τον πρίγκιπα Καρλ Φίλιππο και την πριγκίπισσα Μαντλέν. Ο βασιλιάς Γουστάβος σχολίασε πρόσφατα στην παραίτηση της Δανής ομολόγου του, βασίλισσας Μαργαρίτας, λέγοντας ότι βλέπει τη δουλειά του ως ρόλο δια βίου και δεν είχε σχέδια να παραιτηθεί. Ο Καρλ Γκουστάφ είναι 77 ετών και θα τον διαδεχθεί η πριγκίπισσα Βικτώρια.

Η τιάρα δανείστηκε από τη βασίλισσα Σίλβια στην πριγκίπισσα Βικτόρια την ημέρα του γάμου της με τον Ντάνιελ Γουέστλινγκ το 2010. Στην πραγματικότητα αποτελεί μέρος ενός σετ κοσμημάτων που περιλαμβάνει ένα κολιέ, ένα βραχιόλι και ένα σετ σκουλαρίκια.

Η πριγκίπισσα Βικτόρια φόρεσε την Bernadotte Cameo Tiara στο γάμο της το 2010. Photo: Instagram theroyaljewelryvault
Η πριγκίπισσα Βικτόρια φόρεσε την Bernadotte Cameo Tiara στο γάμο της το 2010. Photo: Instagram theroyaljewelryvault

Σήμερα, το σετ περιλαμβάνει επίσης μια καρφίτσα, η οποία πιστεύεται ότι ήταν πιθανότατα μεταγενέστερη προσθήκη.

Αν η τιάρα πράγματι ήταν δώρο στην αυτοκράτειρα Ιωσηφίνα από τον Ναπολέοντα το 1809, πώς έφτασε η τιάρα στη Σουηδία από την Αυτοκρατορική Γαλλία;

Η Bernadotte Cameo Tiara ήταν δώρο του Ναπολέοντα στη σύζυγό του, αυτοκράτειρα Ιωσηφίνα

Το υπέροχο headpiece κληρονόμησε ο γιος της Ιωσηφίνα, Ευγένιος ντε Μποαρνέ και στη συνέχεια δόθηκε στην κόρη του, βασίλισσα Ιωσηφίνα της Σουηδίας και της Νορβηγίας. Η Ιωσηφίνα κληροδότησε την Cameo Tiara στην κόρη της, πριγκίπισσα Ευγενία, η οποία με τη σειρά της το έδωσε στον ανιψιό της, πρίγκιπα Ευγένιο. Ο Ευγένιος έδωσε το σετ στην πριγκίπισσα Σίβυλλα, μητέρα του σημερινού βασιλιά ως γαμήλιο δώρο το 1932. Από τότε παραμένει στη Στοκχόλμη με τον βασιλικό οίκο Bernadotte.

Το αξιοσημείωτο με αυτή τη συγκεκριμένη τιάρα είναι πως δεν περιλαμβάνει καθόλου διαμάντια. Είναι η μεγαλοπρέπεια των καμέο και οι αναπαραστάσεις που προσδίδουν σε αυτό το κομμάτι μυθική διάσταση. Ο κόκκινος χρυσός, εν τω μεταξύ, παρέχει μια αίσθηση βάθους και χαρακτήρα. Είναι επίσης ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως ένα από τα καμέο λέγεται ότι είναι μια απεικόνιση του ίδιου του Ναπολέοντα, προσφέροντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της τάσης του να απεικονίζει τον εαυτό του ανάμεσα σε αρχαίους ήρωες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ