Οι ζαχαροπλάστες της βασίλισσας Ελισάβετ αποκάλυψαν τη συνταγή για τα εκπληκτικά πασχαλινά μπισκότα με μπαχαρικά που λατρεύει τόσο η ίδια, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Βασίλισσα Ελισάβετ

Δείτε παρακάτω τη συνταγή για να φτιάξετε τα δικά σας πασχαλινά μπισκότα.

Υλικά για τα μπισκότα

  • 350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 γρ μαγειρική σόδα
  • 10 γρ τριμμένο τζίντζερ
  • 5 γρ κανέλα
  • 125 γρ βούτυρο ανάλατο
  • 175 γρ καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 60 γρ σιρόπι γλυκόζης

 

Υλικά για το γλάσο

  • 2 ασπράδια αυγών
  • 600 γρ ζάχαρη άχνη
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μία λεκάνη και ανακατεύετε καλά μαζί με την σόδα και τα μπαχαρικά.

Στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο σε κομμάτια. Ανακατεύετε το μείγμα με τις άκρες των δαχτύλων σας τρίβοντας τα υλικά μέχρι η ζύμη να μοιάζει με ψίχουλα.

Προσθέτετε τη ζάχαρη και μόλις το μείγμα ανακατευτεί καλά προσθέτετε το σιρόπι γλυκόζης και το αυγό. Ανακατεύετε καλά μέχρι το μείγμα να τραβήξει όλο το αλεύρι και να δημιουργηθεί μία σφιχτή ζύμη.

Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο και την ανοίγετε ώστε να δημιουργηθούν δύο στρογγυλοί δίσκοι ίδιου πάχους 5 χιλιοστών.

Κόβετε την ζύμη με κουπάτ σε σχήματα της αρεσκείας σας και ψήνετε για 12-15 λεπτά στους 170 βαθμούς πάνω σε λαδόκολλα. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν καλά πριν αρχίσετε να τα διακοσμείτε.

Οδηγίες για το γλάσο

Ανακατεύετε το ασπράδι του αυγού μαζί με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Το μείγμα θα πρέπει να στέκεται όταν βγαίνει από τη μύτη του κορνέ ενώ για να καλύψετε όλη την επιφάνεια του μπισκότου, αραιώνετε το γλάσο με επιπλέον ασπράδι αυγού. Χρησιμοποιώντας χρώματα ζαχαροπλαστικής δημιουργείτε τις δικές σας αποχρώσεις και διακοσμήστε τα μπισκότα σας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!