Βασιλιάς Κάρολος – βασίλισσα Καμίλα: Έδωσαν το παρών σε μνημόσυνο φίλου τους
Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα έκαναν δημόσια εμφάνιση για να αποτίσουν φόρο τιμής σε έναν από τους πιο αγαπημένους τους φίλους σε μια τελετή μνήμης στο Λονδίνο την Πέμπτη.
Ο Τσαρλς, 75 ετών, και η Καμίλα, 76, ήταν μεταξύ των υψηλών προσκεκλημένων που θυμήθηκαν τον αείμνηστο Sir Chippendale «Chips» Keswick στην Εκκλησία του Αγίου Παύλου στο Knightsbridge.
Η αδερφή της βασίλισσας, Άναμπελ Έλιοτ, ο πρώην σύζυγος της Καμίλα, Άντριου Πάρκερ Μπόουλς, και ο πρώην ποδοσφαιριστής Τόνι Άνταμς ήταν επίσης παρόντες.
Ο βασιλιάς φορούσε ένα ναυτικό κοστούμι και ασορτί γραβάτα, ενώ η βασίλισσα ήταν κομψή με μαύρο φόρεμα σε γραμμή Α με λευκό κέντημα γύρω από τις μανσέτες και τα πέτα. Τα Μεγαλειότατα τους υποδέχθηκε ο αιδεσιμότατος Κανόν Άλαν Γκάιλ κατά την άφιξη.
Ο Βρετανός έμπορος τραπεζίτης Sir Chips, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε ως πρόεδρος της Άρσεναλ το 2020 μετά από 15 χρόνια στο διοικητικό συμβούλιο, πέθανε σε ηλικία 84 ετών στις 17 Απριλίου.
Η χήρα του Λαίδη Σάρα Κέσγουικ γνωρίζει τον βασιλιά Κάρολο και τη βασίλισσα Καμίλα από τη δεκαετία του 1970.
Ο Κάρολος, τότε πρίγκιπας της Ουαλίας, και η Καμίλα παρακολούθησαν και οι δύο το πάρτι για τα 50ά γενέθλια της Λαίδης Σάρα στο Ritz του Λονδίνου το 1995, σε μια από τις πρώτες δημόσιες εμφανίσεις τους μαζί – αν και έφτασαν και οι δύο στο bash χωριστά.
Πώς το μνημόσυνο δείχνει ότι ο βασιλιάς Κάρολος είναι πολύ καλύτερα!
Το γεγονός ότι ο βασιλιάς Κάρολος μπορεί πλέον όχι μόνο να εκτελεί τα περισσότερα από τα δημόσια καθήκοντα του, αλλά και να παρευρίσκεται σε ιδιωτικές εκδηλώσεις όπως ένα μνημόσυνο είναι ένα σημάδι πως η αντιμετώπιση του καρκίνου αποδίδει.
Αρκεί να θυμηθούμε ότι μόλις λίγους μήνες πριν δεν κατάφερε να παραβρεθεί στο μνημόσυνο του βασιλιά Κωνσταντίνου το οποίο έγινε υπό την αιγίδα του στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Windsor, ένα μέρος με μεγάλη σημασία για την αγγλική μοναρχία.
Οι βασιλικές οικογένειες του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελλάδας μοιράζονταν ανέκαθεν στενούς δεσμούς,οι οποίοι ενδυναμώθηκαν ακόμη περισσότερο όταν ο Έλληνας βασιλιάς βρέθηκε εξόριστος και επέλεξε το Λονδίνο ως καταφύγιο.
Το μνημόσυνο των Windsors προς τον Έλληνα βασιλιά αποτελεί μια αναγνώριση αυτής της στενής σχέσης και της αμοιβαίας εκτίμησης που υπήρχε, καθώς τον θεωρούσαν πάντα δικό τους άνθρωπο, αλλά ταυτόχρονα έδειχνε και την αγάπη του Καρόλου στην ελληνική καταγωγή του.
Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ακύρωσε την τελευταία στιγμή την παρουσία του στο μνημόσυνο και λίγες μέρες αργότερα γινόταν γνωστή η περιπέτεια της πριγκίπισσας Κέιτ με τον καρκίνο