Ο Ντάρεν Μακ Γκρέιντι ήταν ο προσωπικός σεφ της βασίλισσας Ελισσάβετ αλλά και της πριγκίπισσας Νταϊάνα και των Γουίλιαμ και Χάρι για περισσότερο από 15 χρόνια. Στο κανάλι του στο YouTube, το οποίο εγκαινίασε πρόσφατα, μοιράζεται με τους ακολούθους του απολαυστικές συνταγές αλλά και ιστορίες από την εποχή που μαγείρευε για τη βασιλική οικογένεια.
Μία από τις αγαπημένες του αναμνήσεις αφορά και τη Γιορτή της Μητέρας. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό HELLO! Canada, ο Ντάρεν εξομολογήθηκε ότι «Όταν ήμουν στα Ανάκτορα του Μπάκιγκχαμ, η βασίλισσα δεν γιόρταζε με κάποιο ιδιαίτερο τρόπο τη Γιορτή της Μητέρας. Θα πήγαινε συνήθως στο Ουίνδσορ για το Σαββατοκύριακο και συχνά προτιμούσε αυγά για πρωινό».
«Και με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, στον πρίγκιπα Γουίλιαμ και στον πρίγκιπα Χάρι τους άρεσε να μαγειρεύουν κάτι εύκολο όπως μία ομελέτα για την πριγκίπισσα. Ένα από τα πράγματα που θυμάμαι περισσότερο από την εποχή που δούλευα στο Κένσινγκτον είναι ότι η πριγκίπισσα έδινε στην ομάδα της ρεπό την Κυριακή, στη Γιορτή της Μητέρας, ώστε να πάνε σπίτι και να είναι με τις οικογένειές τους» συνέχισε.
«Το σαββατοκύριακο, κάθε χρόνο για τη Γιορτή της Μητέρας, συνήθως το περνούσε μαζί με τα αγόρια και έτρωγαν όλοι μαζί. Όσο ήθελε να περάσουμε χρόνο με τις οικογένειές μας, άλλο τόσο ήθελε να είναι μόνη με τα δύο αγόρια της στη Γιορτή της Μητέρας, και αυτό σήμαινε τόσα πολλά για εκείνη, να κάθονται οι τρεις τους και να τρώνε μαζί και να βρίσκονται μαζί. Εγώ συνήθιζα να τους αφήνω φαγητό, αλλά συχνά πήγαιναν όλοι μαζί στην κουζίνα και περνούσαν χρόνο μαζί» ανέφερε ο Ντάρεν.