Ο καθένας έχει τις δικές του διατροφικές συνήθειες, και η Πριγκίπισσα Κέιτ δεν αποτελεί εξαίρεση. Έχει αποδείξει πολλές φορές ότι δεν φοβάται να δοκιμάσει νέες γεύσεις κατά τις επίσημες εμφανίσεις της στο πλευρό του Πρίγκιπα Γουίλιαμ. Όμως, παραμένει το ίδιο ανοιχτή σε γαστρονομικές εμπειρίες και στην ιδιωτική της ζωή, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας;
Από τα πικάντικα κάρυ μέχρι τις ελιές ως σνακ, η Πριγκίπισσα Κέιτ έχει μοιραστεί μερικές από τις διατροφικές της προτιμήσεις, πολλές από τις οποίες φαίνεται πως έχει μεταδώσει και στα παιδιά της, τον Τζορτζ, τον Λούις και τη Σάρλοτ. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της με τον Πρίγκιπα Τζορτζ, φημολογείται ότι απολάμβανε ιδιαίτερα ένα χορτοφαγικό κάρυ από ένα τοπικό εστιατόριο στο Berkshire.
Η αγάπη της για τα μπαχαρικά παραμένει έντονη, αν και ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ έχει παραδεχτεί ότι δεν αντέχει τόσο πικάντικες γεύσεις όσο εκείνη. Η Κέιτ έχει αναφέρει πως η κόρη τους, η Σάρλοτ, φαίνεται να έχει κληρονομήσει την αδυναμία της στα καυτερά κάρυ.
![Πριγκίπισσα Κέιτ: Η διατροφή που αγαπά περιέχει και ένα ελληνικό πιάτο με ένα twist 1 Πριγκίπισσα Κέιτ](/wp-content/uploads/2025/02/1000004253.webp)
Αντί να επιλέγει γλυκά σνακ, όπως συνηθίζουν πολλά παιδιά, η Κέιτ έδειχνε από μικρή προτίμηση σε πιο υγιεινές επιλογές. Κατά την επίσκεψή της στο Νοσοκομείο Great Ormond Street το 2018, μοιράστηκε με έναν τετράχρονο ασθενή ότι όταν ήταν παιδί λάτρευε τις ελιές – μια συνήθεια που έχει υιοθετήσει και η Σάρλοτ, όπως αποκάλυψε η πριγκίπισσα το 2019.
Η Πριγκίπισσα Κέιτ έχει ιδιαίτερη αδυναμία στους πράσινους χυμούς, αν και η δική της εκδοχή ξεφεύγει από τις συνηθισμένες συνταγές. Αντί για τον κλασικό συνδυασμό λάχανου, σπανακιού και μήλου, προτιμά ένα πιο σύνθετο μείγμα. Σύμφωνα με τη Mail Online, το πρωινό της ρόφημα περιλαμβάνει λάχανο, σπιρουλίνα, matcha, σπανάκι, ρομάιν, κόλιανδρο και βατόμουρα – ένας δυναμικός συνδυασμός που της δίνει ενέργεια για την ημέρα.
Πριν ενταχθεί στη βασιλική οικογένεια, η Κέιτ είχε ταξιδέψει αρκετά, φτάνοντας μέχρι τη Μεσόγειο, όπου πέρασε ένα καλοκαίρι δουλεύοντας σε βάρκες. Οι γεύσεις που αγαπά αντικατοπτρίζουν αυτήν τη διεθνή της εμπειρία, με δροσερές σαλάτες που συνδυάζουν καρπούζι, αβοκάντο, κόκκινο κρεμμύδι, αγγούρι και φέτα. Επιπλέον, η πριγκίπισσα δεν κρύβει την αδυναμία της στα εξωτικά φρούτα, με την παπάγια να είναι από τα αγαπημένα της σνακ.