Συνταγή: Νηστίσιμο πεντανόστιμο παραδοσιακό πιάτο της Κερκυραϊκής κουζίνας, κατάλληλο για vegans
Αυτό το παραδοσιακό πιάτο της κερκυραϊκής κουζίνας είναι εύκολο στην παρασκευή του, οικονομικό και πεντανόστιμο.
Υλικά:
2 κιλά χόρτα εποχής (καυκαλίθρες, σκατζίκια, μυρώνια, σέσκουλα, σπανάκι, παπαρούνες κτλ)
½ ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
¼ ματσάκι άνηθος ή μάραθος, ψιλοκομμένος
1 κσ πελτές ντομάτας
3 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
4 κσ παρθένο ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
Αλάτι
Φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση:
Με το μάτι στο 7, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε σταδιακά τα χόρτα (τα οποία έχουμε πλύνει στεγνώσει και χοντροκόψει νωρίτερα) και ανακατεύουμε για να μαραθούν.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε για 2’.
Καλή σας όρεξη!
Πηγή: Youtube
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ, VEGAN ΣΥΝΤΑΓΗ, ΣΥΝΤΑΓΗ
Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ